Middelharnis - “Wat hebben jullie nodig zodat jullie je vrije tijd gezond doorbrengen?”. Op die door de gemeente gestelde vraag brachten 60 leerlingen van 2 derdejaars klassen VMBO van de RGO Beroepscampus in Sommelsdijk advies uit aan de wethouders Berend Jan Bruggeman en Henk van Putten. Dit deden ze aan de hand van een presentatie in Het Rondeel afgelopen vrijdag 10 november 2023. Lees meer >>

Vervolg

De presentatie vormt de voorlopige slotbijeenkomst van een periode van 6 projectdagen, inclusief speeddaten met ambtenaren, rolmodellen én professionals, waarin de leerlingen met hun docenten de gemeentelijke beleidsvraag onderzochten. Daarna is het de beurt aan de wethouders om in een latere bijeenkomst aan de leerlingen terug te koppelen wat zij met de adviezen van de leerlingen gaan doen.

Dit traject is een samenwerking tussen gemeente Goeree-Overflakkee, RGO Middelharnis en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en kwam mede tot stand door Speaking Minds.

Speaking Minds is een initiatief van Save the Children om hiermee jongerenparticipatie te bevorderen. Praktisch opgeleide jongeren en gemeenten worden volgens een beproefde methodiek met elkaar in contact gebracht, met als uiteindelijk doel een inclusiever en effectiever lokaal beleid. Er wordt altijd gewerkt vanuit een actuele beleidsvraag van een gemeente, waar jongeren van praktijkonderwijs, mbo’s en vmbo’s én professionals mee aan de slag gaan.