Sommelsdijk - Leerlingen van de Beroepscampus Middelharnis hebben er een derde lesgebouw bij. Begin oktober 2023 vond de sleuteloverdracht plaats van een gloednieuwe loods op het campusterrein. Het gebouw, dat officieel Beroepscampus West heet, zal gebruikt gaan worden door leerlingen en studenten van zowel vmbo als mbo. Met de oplevering gaat een langgekoesterde wens in vervulling: een plek op Goeree-Overflakkee waar de opleidingen van de Beroepscampus gezamenlijke praktijklessen kunnen verzorgen, zoals voor de bouw en groene opleidingen. Lees meer >>

Vervolg

De sleuteloverdracht aan Stichtingbestuurders Arie Cové en Adam van Heest werd gedaan door Jos Vrolijk, directeur van het gelijknamige bouwbedrijf dat de totstandkoming van Beroepscampus West realiseerde. De bouw duurde zo’n vijf maanden. Bij de overdracht waren ook afgevaardigden aanwezig van het stichtingsbestuur, het bouwdirectieteam, het managementoverleg en de ondersteunende diensten. Bouwer Vrolijk verzorgde de feestelijke entourage.

Drie gebruikers

Het praktijkgebouw komt tegemoet aan de gedeelde behoeftes van de gebruikers: RGO, CSG Prins Maurits en Bouwmensen. Arie Cové, namens Stichting Beroepscampus: “We zijn als Beroepscampus heel erg blij dat we de loods in gebruik kunnen gaan nemen, want onze leerlingen en studenten hebben behoefte aan een praktijkruimte. In de campus leren we niet alleen uit boeken, we leren vooral door te doen en te ervaren. Dat kan in de nieuwe Beroepscampus West. Daarnaast is het heel bijzonder dat vmbo-leerlingen en mbo-studenten elkaar ontmoeten in deze ruimtes.”

Het pand heeft binnen een open structuur. De leerlingen en studenten van verschillende opleidingen komen elkaar dus tegen als ze aan het werk zijn. In de loods zijn verschillende ruimtes zoals dierverblijven, een instructielokaal, zandbakken voor stelwerk en aanleg, werkbanken en diverse opslagruimtes. De scholen zijn samen verantwoordelijk voor het gebruik van de loods.

Genoeg ruimte voor alle leerlingen

In de bestaande schoolgebouwen Noord en Zuid is niet voor alle praktijkopdrachten genoeg ruimte, denk bijvoorbeeld aan hovenierslessen, metselprofielen stellen of dierverzorging. Met de voltooiing van Beroepscampus West is die mogelijkheid er wel.

Samenwerking

Binnen de Beroepscampus werken het vmbo, het mbo, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties uit de regio Goeree-Overflakkee samen. Ook de mbo-scholen Lentiz, Albeda en Techniek College Rotterdam nemen eraan deel. Nu de gedeelde praktijkruimte een feit is, ontbreekt het alleen nog aan een kas waar praktijkopdrachten teelt kunnen worden uitgevoerd. Die staat voor de nabije toekomst op de planning en wordt naar verwachting nog dit schooljaar gerealiseerd.