5 oktober 2023, Middelharnis - Afgelopen donderdag 28 september was een feestelijke dag voor de mensen achter de buurtbus. Met het ondertekenen van de notariële akte bij Benschop & Figee Netwerk Notarissen in Middelharnis was de officiële oprichting van Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee een feit. Lees meer >>

Vervolg

Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee heeft als doel om betrouwbaar en efficiënt openbaar vervoer te bieden aan de inwoners van het eiland. De buurtbus moet de kleinere dorpskernen bereikbaar houden. In samenwerking met provincie Zuid-Holland en vervoerder Connexxion is met de oprichting van de buurtbusvereniging een belangrijke stap gezet om dit nu, maar ook in de toekomst te kunnen blijven realiseren. Connexxion heeft eerder dit jaar een bus ter beschikking gesteld voor gebruik door de buurtbusvereniging. Sinds juli doet een nieuwe Volkswagen Crafter de dorpen aan.

Voor de reiziger verandert er weinig

Vanaf 9 januari 2023 rijdt op wat voorheen buslijn 135 was (Ooltgensplaat, Achthuizen, Den Bommel, Stad aan ’t Haringvliet) al een buurtbus onder lijn 735. Er zal volgens een vaste dienstregeling gereden blijven worden en ook zullen de reizigers een Connexxion voertuig blijven zien. De buurtbus wordt bestuurd door enthousiaste vrijwilligers die zich hebben aangesloten bij de buurtbusvereniging.

Aanmelden

Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee nodigt geïnteresseerden uit om vrijwilliger te worden. Iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs B kan zich aanmelden. Door vrijwilliger te worden draagt u bij aan de mobiliteit en bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee en maakt u deel uit van een enthousiaste groep mensen die elke week een dienst draaien. Aanmelden kan via deze link. Het streven is dat naast lijn 735 ook lijn 138 ingevuld gaat worden door een buurtbus. Voor de lijn die tot eind vorig jaar reed van Herkingen via Nieuwe-Tonge tot aan Middelharnis zijn nu nog niet voldoende vrijwilligers beschikbaar. Sinds januari wordt in die kleinere kernen daarom ook overdag OV-op-Maat aangeboden.

Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met Connexxion en de inwoners van Goeree-Overflakkee om het openbaar vervoer op het eiland te verbeteren en de mobiliteit te vergroten.

Foto

Frank/Janine, John de Bruin en Wim Schoordijk van Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee ondertekenen de notariële akte.