Middelharnis - Staatsbosbeheer heeft samen met NLGO de amfibieënpoel in het natuurgebied De Vliegers vrijgemaakt van bladeren, riet en bagger waardoor de zon goed in de poel kan schijnen. Het natuurgebied ligt ussen Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet en het is vernoemd naar de kreek De Vlieger, waarlangs het is aangelegd. Staatsbosbeheer: " Koudbloedige amfibieën kunnen hierdoor nadat ze uit hun winterslaap komen, in het voorjaar sneller opwarmen. Door deze werkzaamheden kunnen ook vleermuizen weer gebruik maken van de vleermuisbunker." Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg

Vlinderidylle

De naastgelegen vlinderidylle staat dankzij het beheer van NLGO ook dit jaar weer helemaal vol met verschillende soorten bloemen zoals knoopkruid, gewone berenklauw, veldlathyrus en rode klaver. Hier profiteren weer veel verschillende soorten dagvlinders van zoals de kleine vos, dagpauwoog, hooibeestje en het bruin zandoogje.

Libellen

Ook verschillende libellen profiteren van deze verbeterde omstandigheden. In het naastgelegen bloemenveld van de vlinderidylle jagen libellen op andere insecten, en in de amfibieënpoel zetten de libellen hun eieren af. Libellen kunnen nu hun volledige levenscyclus voltooien in de Vliegers!