Juli 2023, Regio - Rijkswaterstaat houdt geïnteresseerden op de hoogte van de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel in de A29. "Voor de renovatie van de Haringvlietbrug stond afgelopen 3 juli het inhijsen van de nieuwe brugklep op het programma. Vanwege de harde wind was het tot op het laatste moment spannend of de hijsklus bij de Haringvlietbrug door kon gaan. In de timelapse-video (hieronder) zie je hoe door de drijvende hijsbokken Matador 1, 2 en 3 de 2 miljoen kilo wegende brugklep succesvol op z´n plek is gehesen..." Lees meer en bekijk de video >>

Vervolg

Rijkswaterstaat: "Naast dat het een imposante hijsklus was vanwege het enorme gewicht, was het ook nog eens een flinke precisieklus! De brugklep moest namelijk nauwkeurig over de tandbaan worden geplaatst."

De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug is in januari gestart en duurt tot het najaar 2023. De renovatie van de Heinenoordtunnel is ook in 2023 gestart en duurt tot eind 2024. Met de renovaties zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de brug en tunnel ook in de toekomst veilig en beschikbaar blijven.

De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug wordt uitgevoerd door de combinatie Mobilis Croonwolter&dros. Aannemerscombinatie Savera III, bestaande uit Dura Vermeer, SWARCO (voorheen Dynniq) en SPIE, voert de renovatie van de Heinenoordtunnel uit.