Ouddorp - Elke week draaien er weer nieuwe items mee op de lokale televisie bij RTV Slogo, Goeree-Overflakkee. RTV Slogo heeft een vaste wekelijks programmering met iedere keer weer nieuwe programma’s. Lees hieronder meer >>

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo

RTV Slogo heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items voor deze week zijn:

  • Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2023 – deel 8 – Earwaxx ft. the swinging snoeischaere: De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival met 2 podia en bijna 30 acts, goed voor 2000 bezoekers. Deze week deel 8 van onze registratie van 2023 met de band Earwaxx ft. the swinging snoeischaere.
  • Sport Lokaal – De Omloop van Goeree-Overflakkee: De Omloop is een lange afstandsloop op het eiland Goeree Overflakkee. De afstanden in het kalenderjaar 2023 bedragen een 110 kilometer (Long Distance Walk) en een 80 kilometer (Kennedymars). In 2023 wordt dit grandioze evenement al voor de 31e keer georganiseerd. De 31e editie vindt plaats op 25 en 26 augustus 2023. We gingen in gesprek met de nieuwe bestuursleden Ton Korteweg en Wilco de Vos en deelnemer Eric Wolfert.
  • ’t Eiland Actueel – Onderzoek naar zout water: Rijkswaterstaat doet meerjarig onderzoek om de opening van de sluizen zo te kunnen stellen dat er een balans is tussen binnenkomend zeewater en uitstromend zoet rivierwater. Hiervoor meet Rijkswaterstaat het zoutgehalte zowel aan de binnenzijde als aan de zeezijde van de (Haringvliet)sluizen. We willen ook weten hoeveel zout dóór de sluis gaat. Om dit te kunnen volgen bouwen we nu een unieke installatie. Deze bestaat uit een bordes op een pilaar waaraan de meetapparatuur bevestigd wordt.
  • Wilde Wegen - Zeldzame vlinders spotten in de berm? – deel 7: De veldparelmoervlinder is een zeldzame vlindersoort. 20 jaar lang werd deze vlinder niet meer in ons land gespot. En 10 jaar daarvan werd zélfs gedacht dat hij helemaal uitgestorven was. De vlinder werd voor het eerst in 2013 weer gespot en komt nu op een paar plekken voor in Nederland. In 2016 vestigde de vlinder zich langs de A79. Daar gaat natuurvlogger Hilmar Derksen hem nu proberen te spotten. Kijk je mee?

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo