Oude-Tonge - Op dinsdag 20 juni 2023 wordt er in Oude-Tonge een scootmobieltraining georganiseerd. Bent u 60 jaar of ouder en gebruikt u een scootmobiel, of gaat u een scootmobiel gebruiken? Dan nodigt gemeente Goeree-Overflakkee u van harte uit voor deze gratis rijvaardigheidstraining. "Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg.." Lees meer en vergeet niet aan te melden >>

Vervolg

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor gebruikers van deze voertuigen is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Om de verkeerskennis en de rijvaardigheid op te frissen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) deze scootmobieltraining.

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte

Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat de gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan én op het trottoir mag rijden. Verder kunt u een vaardigheidstest doen en een praktijkroute rijden. In de middag is er een leverancier van WELZORG aanwezig die ter plekke kleine ongemakken aan uw scootmobiel kan verhelpen. Ook kunt u een proefmodel scootmobiel uitproberen.

Praktische informatie

De locatie van de training is de Grutterswei in Oude-Tonge (Willemstraat 14). Er is een ochtendprogramma van 09.30 tot 12.15 uur of een middagprogramma van 13.00 tot 15.45 uur.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen?

Dan kunt u terecht bij mevrouw L. de Jong van VVN via de mail (klik hier) of telefonisch via 0184 68 5317. Aanmelden kan tot 14 juni aanstaande. Als u belt en u krijgt geen gehoor, kunt u een boodschap achterlaten. Na de aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.