Stellendam - Diabetesvereniging Nederland organiseert samen met Zorggroep Haringvliet op donderdag 1 juni 2023 een (gratis) Meet Up in Stellendam, rondom het onderwerp 'Nieuwe Medicatie voor mensen met Diabetes type 2'. Iedereen is welkom op deze avond. Lees meer >>

Vervolg

Voor alle mensen met diabetes type 2 is dit onderwerp van belang. Nieuwe medicijnen voor mensen met type 2 diabetes bieden nieuwe behandelmogelijkheden. In de afgelopen jaren gaven nieuwe medicijnen voor mensen met diabetes type 2 goede resultaten. Deze resultaten hebben geleid tot een nieuwe medicatie richtlijn. Nieuwe medicijnen als SGLT2 remmers, DDP4 remmers en Glp1 agonisten bieden naast of in plaats van de huidige medicatie voor mensen met diabetes type 2 nieuwe behandelmogelijkheden. Daarnaast bieden we je drie goede vragen aan om samen met je zorgverlener het gesprek aan te gaan. In de afgelopen jaren gaf het voorschrijven van nieuwe medicijnen voor diabetes type 2 succesvolle resultaten. Die nieuwe medicatie is nu opgenomen in de vernieuwde richtlijn.

Samen met Boudewijn van Aarsen, apotheker en een diabetes verpleegkundige, informeren we je over die mogelijkheden. Je kunt tijdens deze Meet Up al je vragen en ervaringen delen met andere deelnemers.

Locatie: ’t Haegse Huus

Datum: Donderdag 1 juni

Tijdstip: 19:30 – 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur

Kosten: Gratis

Aanmelden kan via de site van Diabetesvereniging Nederland (via de agenda) of door een mail te sturen naar secretariaat@zghv.nl.