30 april 2023, Oude-Tonge - Koningsdag 2023 verliep rustig volgens de woordvoerder van de politie, alhoewel er achteraf toch wel wat incidenten te melden zijn. "Jongeren van ons eiland verzamelden voornamelijk op de 'Kop van het eiland' en reden op brommers om de mensen te wekken voor Koingsdag, dat verliep rustig." Toch is de brandweer nog drie keer in actie geweest. In Ooltgensplaat kwam een melding en de brandweer van Oude-Tonge moest o.a. uitrukken naar een 'buitenbrand' wat zomaar een 'woningbrand' had kunnen worden. Aan de Bernhardstraat in Oude Tonge zijn de bewoners van desbetreffende woning vreselijk geschrokken. Bewoner: "En wie oh wie heeft de ballen om zich hiervoor fatsoenlijk te melden bij de politie..." Lees meer >>

Vervolg

De brandweer op ons eiland Goeree-Overflakkee moest nog drie maal uitrukken voor een melding.

Getuige: "In Ooltgensplaat werden rond 02:12 uur aan de Dorpsweg containers in brand gestoken. In Oude-Tonge moest de brandweer rond half 4 uitrukken naar de Bernhardstraat voor een buitenbrand en tegelijk werden ook autobanden in brand gestoken in de Eisenhowerlaan. Er werd ook wat vuurwerk afgestoken en daarbij heeft ook een verkeersbord het moeten ontgelden. Dit werd uit de grond getrokken en op het vuur gegooid."

Getuigenoproep Bernhardstraat

Aan de Bernhardstraat in Oude Tonge zijn de bewoners van desbetreffende woning vreselijk geschrokken. Bewoner: "Vandalen hebben met vuurwerk onze klimop, die aan het huis groeit, in de fik gestoken. De vlammen bleven gelukkig net onder de houten dakrand. Een goede 20 cm hoger dan had het hout, dus ook het dak, vlam gevat. Dit is even na 03:00 uur gebeurd. De mooie klimop kunnen we wel afschrijven, maar ons huis staat er gelukkig nog. En wie oh wie heeft de ballen om zich fatsoenlijk te melden bij de politie?!"

Aangifte
De bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie. Heeft u iets gezien of gehoord dan kunt u dit melden via het algemene telefoonnummer van de politie 0900 8844.