Middelharnis - Namens zes honderdplussers werden op vrijdagmiddag 24 maart 2023 gedenkbomen geplant in het Vliedpark van Middelharnis. "Het gaat om walnootbomen." Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman hielp, samen met de jubilaris of een afgevaardigde, de bomen planten. "Het planten van een gedenk- of herinneringsboom is een eeuwenoud gebruik. Vorig jaar werden de eerste twee gedenkbomen in het park geplant. Nu ging de schep dus opnieuw in de grond...." Lees meer >>

Vervolg

Vorig jaar werden de eerste 2 gedenkbomen in het park geplant. Nu ging de schep dus opnieuw in de grond. De nieuwe bomen zijn voor: mevrouw Van Ham-Schell (101) uit Sommelsdijk, mevrouw Verhage-Moerkerk (101) en mevrouw Tanis-Tanis (103) uit Ouddorp, mevrouw Melissant-Van Wageningen (106) uit Herkingen en de heer Polder (100) uit Dirksland. Ook werd er een boom geplant voor de inmiddels overleden mevrouw Koppenaal-Hotting (100) uit Oude-Tonge. Mevrouw Van Ham-Schell en de heer Polder waren zelf aanwezig. De heer Polder hielp zelfs een handje mee.

Het planten van een gedenk- of herinneringsboom is een eeuwenoud gebruik. In het verleden zijn ook in de gemeente Goeree-Overflakkee meerdere herinneringsbomen geplant. Het gaat dan om het herdenken van personen of gebeurtenissen, bijvoorbeeld de geboorte van een prins of prinses. De gemeente besloot eind 2021 om inwoners bij het bereiken van de leeftijd van 100 jaar een gedenkboom als cadeau aan te bieden. Vorig jaar gebeurde dat voor de eerste keer en werden al twee gedenkbomen geplant in het Vliedpark.

Op twee momenten in het jaar worden er plantmomenten georganiseerd waarbij de jubilaris zelf of een familielid of vriend samen met de bestuurders de boom zal planten. In de meeste gevallen komt een familielid van de 100-jarige. Bij de boom komt een bordje met de naam, geboortedatum en geboorteplaats. De gemeente beheert en is eigenaar van de gedenkbomen.

In november is er nog een plantmoment.