Regio - Houtbewerkers maken gebruik van verschillende gereedschappen om hout te bewerken. Hierbij kun je denken aan gereedschappen, zoals boormachines, draaibanken, verschillende schuurmachines, schaafmachines en veel meer. Deze machines maken het werk een stuk makkelijker, echter zijn er ook andere machines die hierbij kunnen helpen. Wil je hier meer weten? Lees dan snel verder >>

Een aanhanger

Heb je er wel eens aan gedacht om extra tools te huren? Dan kan een aanhangwagen huren erg waardevol zijn. Bij werkzaamheden waarbij grote hoeveelheden hout vervoerd moeten worden, kan dit makkelijk en efficiënt gedaan worden met een aanhangwagen. Uiteraard kan een aanhangwagen ook voor andere zaken gebruikt worden, zoals het vervoeren van zand, grind of grond, dakpannen en zelfs sloopwerk. Doordat de aanhangwagen van een lage laadklep is voorzien, is het makkelijk om goederen in en uit te laden. Het is ook goed om te weten dat er verschillende soorten aanhangwagens zijn. Zo kun je kiezen tussen een aanhangwagen met en zonder huif. Het verschil tussen deze aanhangers, is dat een aanhanger met huif afgedekt kan worden en de ander niet. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een tussen een enkelasser en dubbelasser. De keuze die je maakt, hangt af van de grootte van de klus is. Tot slot kan er ook voor een huif aanhangwagen gekozen worden.

Huur een houtklover

Ook een houtklover is een handige machine om te hebben. Deze machine wordt gebruikt om houtstammen in kleine stukken te krijgen. Dit hout kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor brandhout voor een openhout. Het is belangrijk om hout te kloven, zodat het sneller droogt. Wanneer dit niet gebeurd gaat het vuur niet makkelijk aan en heeft de kachel meer uitstoot. Op het moment dat je niet vaak gebruik hoeft te maken van een houtklover, kun je een houtklover huren in het gewenste formaat. Wist je dat er ook een elektrische variant van een houtklover is? Met een elektrische houtklover kun je moeiteloos verschillende soorten hout snijden. En geen zorgen! Het maakt niet uit of je grote hoeveelheden hout moet snijden of als het hard is. Een elektrische houtklover kan deze klus zonder twijfel aan. Doordat een elektrische houtklover geluidsarm is, hebben anderen geen last van jouw werkzaamheden.

Samenvattend, houtbewerkers maken gebruik van verschillende tools om hun werk uit te voeren. Tools die goed van pas komen bij klussen met hout, zijn een aanhangwagen en houtklover. Deze tools kunnen helpen om het werk makkelijk en efficiënt te maken.