Regio - Op de N59 plaatst provincie Zuid-Holland een vangrail tussen de rijstroken. Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Van 7 augustus - 1 september 2023 is de N59 afgesloten. "Het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N59 heeft de hoogste prioriteit van de samenwerkingspartners Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, provincie Zeeland en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland." Lees meer >>

Verbeteren veiligheid N59

Het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N59 heeft de hoogste prioriteit van de samenwerkingspartners Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, provincie Zeeland en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Door het plaatsen van een vangrail tussen de twee rijstroken op de N59 kunnen weggebruikers niet meer op de andere weghelft raken. Deze fysieke rijbaanscheiding zorgt voor minder gevaarlijke situaties en ongelukken, en minder vertraging en overlast voor weggebruikers en de omgeving.

“We zijn erg blij dat de vangrail geplaatst gaat worden. Het is belangrijk dat de N59 veiliger voor weggebruikers wordt,” aldus gedeputeerde verkeer en vervoer van provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen.

N59 afgesloten 7 tot 1 september 2023

De N59 is afgesloten tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot afslag Den Bommel (Schaapsweg) van maandag 7 augustus 2023 - 1 september 2023.

De parallelweg is gesloten voor de reguliere weggebruiker. De parallelweg is wel open voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten, fietsverkeer en langzaam lokaal verkeer.

Aannemer Heijmans Infra BV zal de werkzaamheden uitvoeren. Het bedrijf heeft zich onderscheiden met een duurzame werkwijze, gericht op circulair materiaalgebruik en beperkte CO2-uitstoot. De aannemer gaat direct aan de slag met de voorbereiding van het werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal inkopen en veiligheidsplannen maken.

N59 en Heinenoordtunnel tegelijkertijd afgesloten

De Heinenoordtunnel is deels tegelijkertijd in beide rijrichtingen afgesloten, namelijk van maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september 2023.

De Heinenoordtunnel (A29) en N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en andersom. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook over de A29 en door de Heinenoordtunnel. Veel van deze weggebruikers zouden tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel geen gebruik maken van de N59 en omgeleid worden via de N57. Door het combineren van de werkzaamheden is er maar één periode van hinder voor gebruikers van de N59.

Lees HIER meer over de omleidingsroutes op de website van provincie Zuid-Holland.