Woon jij in een drukke stad of op een plek waar fietsen vaak gestolen worden? Dan is je fiets verzekeren zeker een goede optie. Nederland is een echt ‘fietsland’ en je kunt je Nederland bijna niet voorstellen zonder fietsen. Lees meer >>

5 redenen om een fietsverzekering af te sluiten

1. Verzekerd voor diefstal

Woon jij in een drukke stad of op een plek waar fietsen vaak gestolen worden? Dan is je fiets verzekeren zeker een goede optie. Nederland is een echt ‘fietsland’ en je kunt je Nederland bijna niet voorstellen zonder fietsen. Helaas worden er jaarlijks veel fietsen gestolen, met name in Amsterdam. In Nederland worden er gemiddeld meer dan 700.000 fietsen per jaar gestolen.

Het laatste wat je natuurlijk wil is dat je fiets gestolen wordt en dat je fiets niet verzekerd is. Vooral als je een nieuwe fiets of een elektrische fiets hebt is een fietsverzekering voor diefstal aan te raden. Op deze manier voorkom je dat je ineens een groot bedrag moet betalen om je gestolen fiets opnieuw te kopen. Daarom is het verstandig om een fietsverzekering te nemen.

2. Verzekerd voor eigen schade

Als je aan het fietsen bent, is een valpartij natuurlijk het laatste dat je wil. Toch kan het een keer gebeuren en kan er tegelijkertijd ook iets kapotgaan aan je fiets. Hierbij kunnen de kosten hoog oplopen, al helemaal als je een nieuwe of een elektrische fiets hebt. Om te voorkomen dat je in zo’n situatie tegen hoge onverwacht kosten aanloopt is een fietsverzekering zeker aan te raden. Er zijn verschillende verzekeringen voor eigen schade. Met een fietsverzekering voor eigen schade heb je vaste lasten en hoef je niet in één keer een hoog bedrag te betalen.

3. Verzekerd voor juridische hulp (schade door iemand anders)

Fietsen is erg leuk, maar dit is niet altijd zonder gevaar. Een ongeluk kan ieder moment gebeuren. Mocht er nou een ongeluk gebeuren en heb jij schade aan je fiets dan is het fijn om hier verzekerd voor te zijn. Een verzekering voor juridische hulp kan hierbij van pas komen. Met deze verzekering ben je verzekert voor schade dat iemand anders heeft veroorzaakt.

4. Zonder stress je fiets gebruiken

Als je een fietsverzekering hebt kun je zonder stress je fiets gebruiken. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat je tegen onverwachte kosten aan loopt. Wanneer je een fietsverzekering hebt, heb je namelijk maandelijkse of jaarlijkse vaste kosten (afhankelijk van je verzekering). Mocht er iets met je fiets gebeuren kan dit invloed hebben op deze kosten, maar één ding is wel zeker en dat is dat je geen plotselinge hoge kosten kunt krijgen.

5. Genoeg keuze

Een ander voordeel van fietsverzekeringen is dat er verschillende soorten zijn. Daarnaast zijn er veel verzekeringsmaatschappijen die fietsverzekeringen aanbieden. Hierdoor is er genoeg keuze en kun je de ideale fietsverzekering voor jouw fiets uitzoeken. Voorbeelden van fietsverzekeringen zijn:

  • Aflopende fietsverzekering
  • Doorlopende fietsverzekering
  • Diefstal fietsverzekering
  • Allrisk fietsverzekering