4 november 2022, Middelharnis - Bewoners van de huurwoningen rondom het Burgemeester Boumanplein in Middelharnis vierden op donderdag 3 november de 100ste verjaardag van hun woning. De huurwoningen aan het Burgmeester Boumanplein, Christiaan de Vrieslaan en Secretaris Nijghstraat bieden dit jaar al 100 jaar een thuis. Lees meer >>

Vervolg

In het kader van dit bijzondere moment nodigde Oost West Wonen de huurders uit voor een verjaardagsfeestje in het Diekhuus. Een moment van samenzijn voor de bewoners, dichtbij huis en onder het genot van koffie en verjaardagstaart.

Initiatief vanuit de huurder
Het initiatief om stil te staan bij het 100-jarige bestaan van de woningen kwam van één van de huurders zelf. Oost West Wonen juicht dit soort initiatieven van harte toe en draagt op deze manier graag een steentje bij aan leefbaarheid in de wijk. Het verjaardagsfeestje wilden we dan ook benutten om Mevr. van Brussel als betrokken huurder in het zonnetje te zetten. Helaas gooide corona roet in het eten en moest het gebakje en de bos bloemen noodgedwongen voor de deur worden afgegeven. Door de oude foto’s die Mevr. van Brussel speciaal voor deze gelegenheid op het raam had gehangen, wisten ze precies waar ze moesten zijn. Zo kreeg de dag ook voor haar toch nog een feestelijk tintje.

100 jaar thuis
Dat de woningen letterlijk al 100 jaar een thuis bieden, bewijst het verhaal van Mevr. Vogelaar. Al sinds de oplevering van de woningen is de woning aan de Secr. Nijghstraat haar thuis. Eerst samen met haar ouders, later op zichzelf. Omdat het voor mevrouw niet mogelijk was om naar het Diekhuus te komen, bracht Oost West Wonen de verjaardagstaart persoonlijk bij haar langs. Samen met haar neef en zijn vrouw, luisterden ze aandachtig naar de verhalen die Mevr. Vogelaar over vroeger vertelde.

De vlag uit
Het verjaardagsfeest van de woningen ging ook voor wandelend publiek niet ongemerkt voorbij. Speciaal voor deze gelegenheid werd door een aantal bewoners de vlag uitgehangen en prijkte er in de muziektent een spandoek. Het was een feestelijke dag waar herinneringen met elkaar werden gedeeld, oude foto’s werden bekeken en nieuwe buren oude buren leerden kennen. Zowel de bewoners als Oost West Wonen kijken er met veel plezier op terug.