Achthuizen - Dorpsraad Achthuizen: "We schrijven alweer de derde editie van de Nieuwsbrief. Dit keer in het teken van veel festiviteiten en daar zijn wij in Achthuizen best goed in. De laatste weken hebben wij verschillende bijeenkomsten met andere dorpsraden en de gemeente mogen bijwonen en beide kijken toch met jaloerse blikken naar onze dorpsgemeenschap. Wij hebben nu zelfs de Dorpskrachtprijs gewonnen!" Lees meer >>

Dorpsraad Achthuizen: "We gaan voor nóg beter. Zoals u kunt lezen in de laatste editie van de Nieuwsbrief willen wij graag de Huiskamer en buitenactiviteiten voor jongeren verder vorm gaan geven. Daarvoor is een bijdrage van onze dorpsgenoten van cruciaal belang: Samen staan wij sterk en maken wij dit dorp nog fijner om in te wonen!"

Vervolg

De Huiskamer in de prijzen!

Afgelopen Op dinsdag 11 oktober streden 6 kleine kernen/dorpen van Zuid-Holland om de titel Dorpskrachtprijs 2022. Als Dorpsraad hebben wij namens Achthuizen het idee van de Huiskamer ingediend. Tot onze eigen verrassing heeft Achthuizen met dit plan gewonnen! Een mooie cheque van € 1.000,- is alvast een goede start voor dit project waarbij verbondenheid, samen zijn en elkaar helpen de speerpunten zijn. Dit plan staat nog in de kinderschoenen en moet nog verder vorm krijgen. Dit kunnen wij echter niet alleen! Daarom wordt er een werkgroep samengesteld en de eerste enthousiaste aanmeldingen zijn reeds binnen.

Oproep Jeugdraad

Elin, Ivar en Dani hebben al hele goede ideeën ingediend om buitenactiviteiten voor onze jonge bewoners te bedenken. Wij hebben als Dorpsraad nog meer hulp nodig! Vind je het leuk om deel uit te maken van de Jeugdraad en woon je in Achthuizen, geef je dan op via dorpsraadachthuizen@gmail.com. Voel je je als ouder geroepen met ons mee te denken over jeugdfaciliteiten, horen wij het ook graag! Onder begeleiding van de Dorpsraad willen we deze groep jongeren een eigen stem geven in ons mooie dorp.

Meer over Achthuizen!

Meer nieuws over Achthuizen? Abonneer je HIER op de Nieuwsbrief via de mail.