[foto-update] 3 oktober 2022, Achthuizen - De slogan van Achthuizen: 'Kleinste dorp, grootste ambitie', geldt ook zeker voor de invulling van het dorpsfeest dat in het weekend van Burendag is gehouden. Doelstelling van het feestweekend was om er voor alle leeftijden een happening van te maken, en dat is gelukt! Lees een verslag van Dorpsraad Achthuizen >>

Verslag Dorpsfeest 2.0 Achthuizen

Vrijdag 23 september om 16:00 uur ging de feesttent op de ijsbaan van Achthuizen open, gevolgd door de feestelijke opening met het loslaten van 8 duiven door de plaatselijke duivenhouders Sonja en Chris en het hijsen van de vlag van Achthuizen door Netje en Jesse. De organisatie van dit tweedaagse festijn lag in handen van afgevaardigden van verschillende verenigingen zoals de Oranjevereniging, Feesten is ons Streven en de Dorpsraad. Met de hulp van de vele vrijwilligers van andere verenigingen zoals de Volhouders en de Jeugdgroep en bewoners van Achthuizen konden de activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd mede door de financiële ondersteuning van de gemeente Goeree Overflakkee, het Oranjefonds en verschillende lokale sponsors.

Op vrijdagavond startte het feest met de kinderdisco en een geweldige dansvoorstelling van Imara, Chloë, Luuk en Enola en daarna barstte het jaren 80- en 90-feest los met DJ Reem. De vele feestgangers waren uitgedost in oude trainingspakken en discokleren die je, samen met de muziek, terugbrachten naar deze mooie tijd. Na een korte nacht was het om 10:00 uur op zaterdagmorgen alweer tijd voor koffie met een gebakje voorzien van het wapen van Achthuizen. De vele aanwezigen genoten van het optreden van het koor Roll Around die begonnen met het kersverse Lied van Achthuizen dat door Piet Bakelaar is geschreven. Na het optreden was het tijd voor de allerkleinsten van het dorp die zich konden laten schminken of een hairwrap konden laten zetten met een bakje popcorn en een suikerspin. Ook een henna- of glittertatoeage behoorden tot de mogelijkheden. Daarna was het tijd voor de Vossenjacht: negen groepjes met enthousiaste kinderen trokken rond door het dorp op zoek naar sprookjesfiguren waarbij door middel van opdrachten stempels gehaald konden worden. Bij terugkomst stond de rodeostier ze al op te wachten voor een wild ritje. De meeste volwassenen zagen daar maar vanaf en deden zich tegoed aan de vele versnaperingen die bij de eettent te verkrijgen waren. In de middag was ook een bezoek aan de molen van Achthuizen mogelijk met dank aan de molenaar. Voor de zaterdagavond was de band Satisfexy afgereisd vanuit de Achterhoek om een geweldig optreden te geven en, afgewisseld met de Achthuizense DJ Reem, de vele feestgangers tot in de vroege uurtjes een top avond te bezorgen.

De vele complimenten en leuke reacties hebben de organisatie ervan overtuigd dat het dorpsfeest geslaagd is en dat het doel is behaald om de bewoners van alle leeftijden een leuk weekend te bezorgen. Zeker voor herhaling vatbaar! Dus zet maar vast in de agenda: 22 en 23 september 2023 weer een Dorpsfeest Achter de Molen in Achthuizen!!