27 september 2022, Middelharnis - Woensdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt er jaarlijks extra aandacht gevraagd voor de hersenziekte dementie. Dit jaar heeft de regionale afdeling Goeree-Overflakkee, in samenwerking met de Menheerse Werf, een mooie invulling gegeven aan het thema ‘Samen op pad’. "Zo’n 50 bezoekers werden getrakteerd op een heerlijke lunch en de rondvaart..." Ook bent u op 5 oktober van harte welkom, lees meer >>

Vervolg

Zo’n 50 bezoekers werden getrakteerd op een heerlijke lunch en de rondvaart door het havenkanaal is door velen gemaakt. Een mooie presentatie over de ‘historie van de visserij’ door de heer Jan Both, is met interesse gevolgd door de bezoekers. In een ongedwongen sfeer is er op de boten en op de werf volop met elkaar gesproken.

Het is zo belangrijk voor de mens met dementie en hun mantelzorgers om met elkaar op pad te gaan en sociale contacten te onderhouden of nieuwe aan te gaan. Het ontmoeten van lotgenoten geeft vaak herkenning en steun. Dit is ook mogelijk in het Alzheimer Trefpunt waar mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden elkaar ontmoeten en ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Alzheimer Trefpunt

Op 5 oktober 2022 bent u weer van harte welkom in het Alzheimer Trefpunt te Middelharnis. Inloop vanaf 19.00 uur. Het thema ‘De invloed van muziek op de hersenen’ staat dan centraal.