19 september 2022, Middelharnis - Gemeente Goeree-Overflakkee hoort en ziet de laatste tijd meer meldingen over dode watervogels. "Vorige week werd er nog een behoorlijk aantal dode vogels bij het Haringvliet aan de kant van Hellevoetsluis aangetroffen." Ook op Goeree-Overflakkee kan het zijn dat botulisme, blauwalg of vogelgriep slachtoffers maakt... Lees meer >>

Vervolg

Ziet u een ernstig zieke of dode vogel in of bij het water? Raak de vogel niet aan en zoek contact met de beheerder van het water. De beheerder zorgt ervoor dat de dode en zieke dieren opgeruimd worden.

Wie zijn de waterbeheerders op Goeree-Overflakkee?

  • Rijkswaterstaat beheert de grote wateren ‘om’ de gemeente: Haringvliet, Volkerak, Grevelingen, Noordzee Meldingen over dode vogels kunt u doorgeven via het contactformulier op rijkswaterstaat.nl of via 0800-8002 (ma-vrij 07:00-20:00 uur, za, zo en feestdagen 10:00 – 18:30 uur)
  • Waterschap Hollandse Delta beheert de sloten en ander water in de polders, dus buiten de bebouwde kom. Bel het Waterschapsloket op nummer: 0900-2005005.
  • Wij als gemeente beheren de sloten, singels of ander water in onze dorpen, dus binnen de bebouwde kom. Bel 14 0187 of vul het contactformulier in.
  • Water op particulier terrein: dan is de eigenaar van het gebied verantwoordelijk.

Wilt u meer weten over vogelgriep? Kijk op nvwa.nl/vogelgriep.