5 september 2022, Regio - Waterschap Hollandse Delta heeft op verschillende plaatsen in het werkgebied losse pompen staan, die het water uit de rivier inlaten. "Dit wordt gedaan om het waterpeil in de achterliggende polder op niveau te houden. De droogte van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat de waterstand gedaald was. Het lukt dan niet altijd om via de vaste inlaat water in de sloten te pompen. Met deze noodpompen lukt dat wel. De pompen blijven staan zo lang dat nodig is...." Vanwege de aanhoudende droogte is het niet meer toegestaan om bij natuurgebied het Volgerland (Goeree-Overflakkee) oppervlaktewater te onttrekken. Lees meer >>

Vervolg

Vanwege de aanhoudende droogte is het niet meer toegestaan om bij natuurgebied het Volgerland (Goeree-Overflakkee) oppervlaktewater te onttrekken.

Dit is noodzakelijk om de natuur te beschermen. Het besluit is in overleg genomen met beheerder Natuurmonumenten. De alternatieve locatie om water op te pompen is aan de Plasweg/Plasdijk in Goedereede.

Vervolg

Waterschap: "Al langere tijd zijn we aan de slag om de droogte in ons gebied het hoofd te bieden. Je blijft op de hoogte van alle maatregelen die we hebben uitgevoerd via ons liveblog: liveblog."