5 september 2022, Middelharnis - Afgelopen week vond het Vrijwilligersfestival van gemeente Goeree-Overflakkee plats. Het festival was op vrijdag van 16.00 tot 20.30 uur op het parkeerterrein bij het gemeentehuis, aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis. Er kwamen meer dan 400 bezoekers op af en volgens de gemeente werd "het evenement goed gewaardeerd...". Op de redactie kwamen vragen binnen én een klacht over "de herrie". We vroegen de woordvoerder van onze gemeente om een reactie daarop. Lees meer >>

Vervolg

Op de redactie kwam een klacht binnen over "de herrie" (lees geluidsoverlast) die er was in de buurt van het gemeentehuis op vrijdagavond 2 september. We vroegen de woordvoerder van onze gemeente om een reactie daarop.

"Gemeente Goeree-Overflakkee zorgt voor zware geluidsoverlast, die tot in verre omtrek te horen valt, met zogenaamde 'vrijwilligersdag'. Omwonenden is niets gevraagd."

Reactie gemeente Goeree-Overflakkee:

"We vinden het als gemeente belangrijk om onze vrijwilligers te laten zien dat we hun werk waarderen. Daarom was er afgelopen vrijdag het vrijwilligersfestival, met medewerking van lokale bands en ondernemers. Bewust hebben we gekozen voor een festival dat niet tot laat in de avond zou doorgaan. We hebben voor dit buitenevenement een vergunning aangevraagd en vooraf de direct-omwonenden per brief geïnformeerd. Het evenement werd goed gewaardeerd. Er waren meer dan 400 bezoekers, die volgens ons een leuke en gezellige middag en avond hadden. Natuurlijk vinden we het heel vervelend als mensen in de omgeving geluidsoverlast hebben ervaren.

Het geluidsaspect is iets wat ook zeker terugkomt in onze evaluatie van het evenement."