7 augustus 2022, Regio - Tijdens de Dag van de Duinen op 17 september vraagt Duinbehoud extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen ".. en vieren we samen met jou ons 45-jarig bestaan!" Neem rondom de Dag van de Duinen gratis deel aan één van de bijzondere excursies. Lees meer >>

Gratis excursies

Neem rondom de Dag van de Duinen gratis deel aan één van de bijzondere excursies die Duinbehoud rondom de Dag van de Duinen voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd! Er zijn verschillende excursies, onder andere de volgende:

Wat vinden we aan het strand bij Katwijk?

Het is altijd een verrassing wat je vindt op het strand. Zijn er tere schelpjes, mooie horentjes of juist grote schelpen, of inktvisschilden aangespoeld? Schelpen met het dier er nog in? Of veen met boorgaten van de boormossel? Enkele Leden van de ‘strandwacht’ Katwijk-Noordwijk en DUIN-redactielid Marijke Kooijman geven uitleg bij de vondsten.

Berkheide: een gulle nazomer

September komt met een overdaad aan bessen, bottels en paddenstoelen. In de duinen van Berkheide maak je kennis met een gulle nazomer. Peter van den Berg, redactielid van DUIN & IVN gids, neemt je neem en vertelt over dit bijzondere gebied.

Noordvoort, een stevige strandwandeling

Noordvoort, de zeereep tussen Noordwijk en Zandvoort, is één van de weinige plekken waar je de zeereep in mag. Sterker nog, bij voorkeur wandel je via de zeereep en geef je zeehonden en vogels de rust en de ruimte. Marion Bilius (Duinconsulent Noordwijk en AWD) en Leo Schaap (Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk) nemen je bij laag water mee over het strand mee om te ontdekken wat er aan planten en dieren aanspoelt.

Aanmelden

Aanmelden doe je HIER: duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee