Middelharnis - "Vrijwilligers van Goeree-Overflakkee, bedankt voor jullie inzet, tijd en toewijding!" Om jullie in het zonnetje te zetten organiseren gemeente Goeree-Overflakkee en GOvoorElkaar het Vrijwilligersfestival. "Het festival vindt plaats op vrijdag 2 september (..) op het parkeerterrein bij het gemeentehuis...." Lees meer >>

Vervolg

Het festival vindt plaats op vrijdag 2 september van 16.00 tot 20.30 uur op het parkeerterrein bij het gemeentehuis. Dat is aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis. Het terrein verandert in een sfeervol festivalterrein met onder andere een bar, terras en springkussen.

Eten, drinken en vermaak van het eiland
Lokale ondernemers als slagerij Floresteijn, Brandstof koffie, De Mekkerstee, Jan de Visman, brouwerij Solaes, Tinus de IJsboer en bakkerij Van Harberden zorgen voor genoeg te eten en drinken. Ook is er een podium met optredens van lokale talenten. Denk aan hardrockband Refill, dialectrockband Kelluf!, zangtrio Sing it! Sisters en ABBA-tribute band DYMK?. Ook vrijwilligersorganisaties krijgen de mogelijkheid zichzelf te presenteren en vrijwilligers te werven. Zo is GOvoorElkaar met een kraam aanwezig, net als het Streekmuseum.

En dat is nog niet alles. Alles wordt uit de kast getrokken om de gasten - de vrijwilligers - een leuke middag en avond te bezorgen. De gasten krijgen munten om te besteden bij de bar en de kramen.

Voor alle vrijwilligers
De afgelopen jaren was er door de coronamaatregelen geen evenement om de vrijwilligers te bedanken. De jaren daarvoor was er een diner met vermaak in De Staver. Dit jaar is voor een andere insteek gekozen. Zo is het festival voor jong en oud. Ook zijn er door deze opzet meer lokale ondernemers en organisaties betrokken.

Wethouder Berend Jan Bruggeman (Sociaal Domein) is ook op het festival. “Op Goeree-Overflakkee prijzen we ons gelukkig met de vele vrijwilligers. Onze samenleving draait omdat er vrijwilligers zijn. Ze maken onze maatschappij mooier. Voor onze ouderen, voor onze kinderen. Om het eigen dorp mooier te maken. Om kinderen te laten sporten. Als gastvrouw bij zorginstellingen. Of om dieren in nood te helpen. Dit festival is een mooi moment om al onze vrijwilligers te laten zien dat we hun inzet waarderen.”

Vrijwilliger en actief op Goeree-Overflakkee? Van harte welkom! Iedere vrijwilliger mag één gast meenemen én zijn of haar kinderen. Aanmelden kan via de gemeentelijke website.

Meer weten over vrijwilligerswerk op Goeree-Overflakkee? Kijk op govoorelkaar.nl, waar hulpvragers en hulpaanbieders elkaar vinden