Regio - In de 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek of bij de balie in één van de 7 vestigingen, ook op ons eiland Goeree-Overflakkee. Lees meer >>

Klik & Tik veilig online

Om internetfraude te voorkomen is het handig om te weten hoe je veiliger online bent. Daarom is er een cursus Klik & Tik veilig online. Hier leren deelnemers met de 7 Gouden Regels voor veilig internetten hoe ze (on)veilige websites herkennen, hoe ze sterke wachtwoorden kiezen en waar ze op moeten letten bij het online betalen. Wanneer deze gouden regels bekend zijn, wordt er geoefend met het toepassen van deze regels in herkenbare situaties. De cursus start op donderdag 23 juni van 10:00 tot 12:00 uur Bibliotheek Middelharnis en is gratis (ook voor niet-leden).

Openingstijden Ouddorp
De openingstijden van onze vestiging in Ouddorp zijn gewijzigd. Sinds kort kan de bibliotheek in Ouddorp ook weer op dinsdagmiddag en vrijdagochtend worden bezocht. Bibliotheek Ouddorp is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Vrijwilliger Boek aan huis
Iedereen kan bij ons een boek lenen. Ook mensen die niet meer zelf in staat zijn om naar de Bibliotheek te komen. De service Boek aan Huis is voor iedereen die niet naar de Bibliotheek kan komen, maar wel graag een boek wilt lenen. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is daarom opzoek naar vrijwilligers voor Boek aan Huis. Vrijwilligers van Boek aan Huis zijn het vaste gezicht en brengen boeken bij leden thuis. Eén keer in de zes weken worden nieuwe boeken bij de leden thuisgebracht en worden de gelezen boeken weer meegenomen. Aanmelden om vrijwilliger te worden van Boek aan Huis kan door te mailen of bij de balie in één van onze vestigingen.

Vrijwilliger VoorleesExpress
Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress brengt daar verandering in en daarom zijn we opzoek naar vrijwilligers. Lees bijvoorbeeld voor bij gezinnen thuis of wordt coördinator van de VoorleesExpress. Alles is mogelijk en zo helpen we gezamenlijk aan het stimuleren van de taalontwikkeling bij gezinnen. Kijk voor meer informatie over de vacatures en het aanmelden op de website www.bzhd.nl.