Regio - Het digiTaalhuis, gevestigd in de bibliotheek, helpt mensen met taal- en digitale vaardigheden. Zo kunnen mensen beter Nederlands spreken en begrijpen of goed en veilig omgaan met computer, tablet of internet. Om deze mensen te helpen is Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het digiTaalhuis op Voorne en Goeree-Overflakkee. Lees meer >>

Vervolg

Bij het digiTaalhuis komen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of computeren. Deze vaardigheden kunnen zij leren tijdens taalcafés, cursussen en workshops. Hiervoor zijn er vrijwilligers nodig die deze mensen graag op weg willen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als Taalvrijwilliger. Hierbij ondersteun je iemand met vragen over de Nederlandse taal. Dit kan individueel of in groepjes met meerdere cursisten. Kun je goed overweg met computer, tablet en/of internet? Dan kun je aan de slag als Digivrijwilliger waarbij je deze kennis kunt delen tijdens een cursus zoals Klik & Tik en Digisterker. In beide rollen ben je het gezicht en ambassadeur van het digiTaalhuis en van de bibliotheek.

Vind je het leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor het digiTaalhuis en ben je ongeveer 1,5 á 2 uur in de week beschikbaar? Neem dan contact op voor meer informatie. Voor het digiTaalhuis in Voorne kun je contact opnemen met Adriënne de Jong via 06 11 34 83 35 of adejong@bzhd.nl. Voor het digiTaalhuis op Goeree-Overflakkee kun je contact opnemen met Kristi Okker via 06 33 92 06 00 of kokker@bzhd.nl. Zij maken graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.