[video] Goeree-Overflakkee - Op dinsdag 26 april jl. lanceerde het KRO-NCRV radioprogramma BertOp5 de verkiezing 'Kan ik iets voor je doen?'. Presentator Bert Kranenbarg gaat de komende maanden op zoek naar weldoeners die altijd voor anderen klaarstaan. Luisteraars worden opgeroepen om iemand op te geven. Aan het eind van dit jaar kiest de vakjury een winnaar uit. "Welke Flakkeese weldoener zet jij in het zonnetje?!" Lees meer en bekijk de oproep in onderstaande video >>

Vervolg

"Kan ik iets voor je doen?", er zijn mensen die deze vraag regelmatig aan anderen stellen. Het lijkt een klein gebaar, toch is het bijzonder. Een buurman die altijd kookt voor zijn buurvrouw, een collega die alle honden in de straat uitlaat of die vriendin die in haar vrije tijd knuffels breit voor kinderen uit bijstandsgezinnen.

Het KRO-NCRV radioprogramma BertOp5 wil deze ruimhartige mensen in het zonnetje zetten. Luisteraars kunnen komende maanden vrienden, familie, buren of een collega opgeven voor de verkiezing. De vijf finalisten die gekozen worden door de vakjury, zullen aan het einde van dit jaar in een speciale locatie-uitzending te gast zijn.

De NPO Radio 5 luisteraar kan tijdens deze uitzending stemmen op het mooiste initiatief. De winnaar gaat naar huis met een bijzondere prijs, passend bij het goede werk dat diegene verricht.

KRO-NCRV-presentator Bert Kranenbarg: "De vraag 'kan ik iets voor je doen?' vind ik een prachtige vraag die zó het verschil kan maken. Wat als we die vraag wat vaker aan elkaar zouden stellen? Ik vind het fantastisch dat we de stille helden de komende periode die veel voor anderen betekenen in het licht gaan zetten in mijn programma."

BertOp5, elke maandag t/m donderdag, van 16.00 tot 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.