20 april 2022, Landelijk - Met de almaar stijgende energieprijzen is het een goed moment om eens te gaan kijken naar zaken waar je wel op kunt besparen. En daarvoor hebben we vandaag een praktische tip voor je klaarstaan. Namelijk besparen op internet, televisie én streamingsdiensten. Lees mee en kijk hoeveel voordeel jij kunt pakken.

Providers vergelijken

De eerste stap begint met besparen op je huidige abonnement voor internet en televisie. Grote kans dat dat bij jou maandelijks van je rekening wordt afgeschreven zonder dat je er nog naar op of om kijkt. Zit je al lang bij dezelfde provider aangesloten? Dan is het tijd om te vergelijken! Je hoeft niet alle aanbieders af te struinen, want via de vergelijker ProviderCheck.nl kun je binnen een minuutje alle pakketten voor internet en tv checken. Vul simpelweg je postcode in en alle aanbiedingen op jouw adres rollen eruit.

Tot €25 korting per maand

In de vergelijker van ProviderCheck zie je dus direct alle aanbiedingen en dan valt het op dat de korting al snel oploopt tot €25 voordeel per maand. Dit soms wel gedurende een jaar lang. Zonde om te laten liggen natuurlijk, want dat overstappen is zo geregeld middels de overstapservice. Geef je gegevens door aan je nieuwe provider en die regelt het opzeggen van je oude abonnement. Daarnaast worden de kosten voor aansluiting ook veelal vergoed en krijg je 100% installatiegarantie. Kortom, kleine moeite en snel gefixt.

Sneller internet voor lagere prijs

Door die korting kan het zomaar zijn dat jij voor minder geld per maand zelfs een sneller abonnement tot je beschikking krijgt. Daarnaast wordt er op het eiland Goeree-Overflakkee flink gewerkt aan het glasvezelnetwerk. Bij dit razendsnelle internet is de upload- en downloadsnelheid altijd gelijk. Bovendien is het de meest stabiele verbinding van het moment. Check dus zeker even of je daarnaar over kunt stappen en vergeet natuurlijk niet om je welkomstkorting te innen!

Gratis extra’s bij overstap

Mogelijk is het je niet ontgaan dat je bij het combineren van internet en tv in een nieuw abonnement ook nog toffe extra’s krijgt aangeboden. Dat kan gaan om korting op je smartphone abonnement, een gratis smartwatch of wifiboosters, maar ook om een gratis abonnement op een streamingsdienst. Bijvoorbeeld Canal+ Films en Series, Viaplay of ESPN Compleet. Ook kun je tegenwoordig het populaire F1 TV cadeau krijgen. En zo bespaar je dus ook van de andere kant, omdat je zo geen abo meer op een van deze diensten hoeft te nemen.

Proefperiodes bij streamingsdiensten

Zit jouw favoriete streamingsdienst niet in een van de abo’s opgenomen? Geen nood, want ook dan is het nog mogelijk om gratis te kijken. Namelijk door gebruik te maken van een gratis proefperiode. Zo kijk je bijvoorbeeld een maand gratis NLZIET, NPO Plus en Amazon Prime , twee weken CineMember en Videoland en één week Canal Digitaal en Discovery+. Je ontdekt hier alle streamingsdiensten! Slim besparen? Wissel de gratis proefperiodes af en geniet een geruime tijd van gratis films, series en documentaires!