Goeree-Overflakkee – In de 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, op ons eiland in Ouddorp, Oude-Tonge en Middelharnis worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. Lees hieronder de Agenda >>

AGENDA

Cursus Klik & Tik op de laptop
De cursus Klik & Tik is er voor iedereen die beter wil omgaan met de computer. Tijdens de cursus leer je aan de hand van een oefenprogramma via filmpjes, stap voor stap hoe de computer en internet werken, hoe je formulieren invult en websites leest. Je werkt in je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger. De cursus is te volgen in Bibliotheek Middelharnis, bestaat uit acht lessen en start op vrijdag 29 april van 10.00 tot 12.00 uur. Deelnemers kunnen gebruik maken van een laptop van de bibliotheek of hun eigen laptop meenemen. Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan in de bibliotheek of via digitaalhuis-go@bzhd.nl of 06 25 50 89 91.

Cursus Nederlands voor anderstaligen

Tijdens de cursus Opmaat naar school leer je beter Nederlands spreken en begrijpen. De acht lessen worden gegeven op twee niveaus: A0-A1 en A1-A2. Tijdens de cursus wordt er geoefend met zelf spreken en luisteren, en er worden oefeningen gemaakt op de laptop. Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan in de bibliotheek of via digitaalhuis-go@bzhd.nl of 06 25 50 89 91.

Vakantiecursus Spaans

Ga je binnenkort naar Spanje of wil je je Spaanse talenkennis opfrissen? Tijdens deze korte vakantiecursus leert Yamille Lara, docent en tevens zelf van Colombiaanse kom af, je de Spaanse taal. De cursus bestaat uit vijf lessen en start op woensdag 11 mei van 19.00 tot 20.30 uur in Bibliotheek Middelharnis. Kosten voor leden is € 57,- en € 60,- voor niet-leden.

Cursus DigiVitaler

In deze cursus maak je in vier lessen kennis met digitale zorg en leer je er mee werken. Het lesprogramma bestaat uit een les over Thuisarts.nl, het videoconsult en de patiënten portals van de huisarts en het ziekenhuis. Deelnemers kunnen gebruik maken van een laptop van de bibliotheek of hun eigen laptop of tablet meenemen. De cursus bestaat uit vier lessen en start op donderdag 12 mei van 15.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Middelharnis. Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan in de bibliotheek of via digitaalhuis-go@bzhd.nl of 06 25 50 89 91.

Taalcafé
Bij het Taalcafé staat het beter leren spreken in het Nederlands voorop. Iedere week wordt er gepraat over een ander onderwerp. Iedereen die beter Nederlands wil leren spreken is van harte welkom. Het Taalcafé is elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Ouddorp en elke donderdag van 13.15 tot 14.45 uur in Bibliotheek Middelharnis. Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan in de bibliotheek of via digitaalhuis-go@bzhd.nl of 06 25 50 89 91.

Aanmelden voor alle activiteiten kan via bzhd.nl of bij de balie in één van de 7 vestigingen.