17 maart 2022, Goeree-Overflakkee - Goed zichtbaar zijn in het verkeer is heel belangrijk! Zeker voor fietsers. Daarom startte vanaf mAANdag 1 november 2021 in heel Zuid-Holland de actie fietsverlichting AAN. Daarbij werden op straat sjablonen gekrijt met het woord AAN om iedereen erop attent te maken om de fietslampen in het donker AAN te zetten. Ook gingen campagneteams op pad om fietsers die hun verlichting AAN hadden een aantal quizvragen voor te leggen. Uit de talloze deelnemers zijn nu de winnaars gekozen. Lees meer >>

Vervolg

Luuk, Fleur en Aimée zijn de gelukkige winnaars van de fietsverlichting quiz ‘AAN’. Zij wisten antwoord te geven op bijvoorbeeld de volgende vraag: Is het gebruik van losse lampjes toegestaan?

De winnaars ontvingen een verlichte hielklem die je kunt bevestigen aan je schoen. Wethouder Peter Feller: “Zichtbaarheid in het verkeer is erg belangrijk. Dat geldt zeker voor fietsers. Met goede fietsverlichting heb je 20% minder risico om in het donker te worden aangereden. Het zijn terechte winnaars. Natuurlijk omdat ze de goede antwoorden gaven, maar vooral omdat ze de verlichting AAN hadden. Met je fietsverlichting AAN ben je altijd een winnaar!”

Fietsverlichtingscampagne AAN

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland is een samenwerking tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland. Het belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag de norm te maken en het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul. Dit gebeurt onder de noemer ‘Maak een punt van nul’.

Vaak hebben fietsers niet door dat ze zó slecht te zien zijn, dat ze gevaar opleveren voor zichzelf en voor hun medeweggebruikers. Om hen meer bewust te maken van deze risico’s heeft ROV Zuid-Holland in de donkere mAANden de fietsverlichtingscampage AAN uitgevoerd. Hierbij werden verschillende middelen ingezet zoals social media, informatiepakketten en voorlichting op scholen en sportverenigingen. Ook is samengewerkt met scholen en politie.

Samen maken we een punt van nul! Meer informatie? Bezoek www.maakeenpuntvannul.nl