Goeree-Overflakkee - "Laat dit weekend de houtkachel korter aan of zo mogelijk uit", zo luidt het stookadvies, "er wordt dit weekend weinig wind en vochtige lucht verwacht". Dan is het niet verstandig om de houtkachel aan te steken als je in een drukke, volgebouwde wijk woont. Het vrij koude weer nodigt er toe uit, maar door gebrek aan wind en een matige luchtkwaliteit is het niet verstandig, want de rook blijft hangen en kan vooral bij mensen met longklachten overlast veroorzaken. Lees hieronder meer.

Vervolg

Een knapperend hout in de open haard of houtkachel is gezellig en heerlijk warm in deze koude dagen. Toch is het ook goed, als tegenwicht voor al die romantiek, bewust te zijn van de risico’s die het stoken op hout met zich meebrengt. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van u en uw buren. Geniet ervan en voorkom overlast door op de goede manier te stoken. Gemeente Goeree-Overflakkee: "Met onderstaande tips beleeft u hopelijk veel stookplezier én houdt u uw buren te vriend."

Als u bijvoorbeeld stookt bij windstil, mistig en koud weer, blijft de rook in de omgeving hangen. De hoeveelheid fijnstof en schadelijke rookdeeltjes kan daardoor te hoog worden. Vooral ouderen, kinderen en mensen met longziekten zijn hiervoor gevoelig en kunnen er last van krijgen. Voorkom overlast door ‘goed' te stoken. Hieronder geven wij u een aantal tips.

1. Ventileer goed.
2. Kies de juiste capaciteit kachel.
3. Zorg voor een optimale verbranding.
4. Gebruik de juiste materialen.
5. Maak uw schoorsteen jaarlijks schoon.

Kijk voor meer uitgebreide tips op stookwijzer.nu