Landelijk - "Mijn naam is Luka en ik collecteer voor de Hersenstichting, omdat ikzelf NAH heb door een val met de fiets door ijzel, maar ook omdat ik vrienden heb met migraine en psychische klachten. Mijn leven is niet meer dat van een ‘gewone’ 29-jarige (...). Ik collecteer voor de Hersenstichting, omdat ik vind dat er meer aandacht moet komen voor hersenaandoeningen. Help jij mee!" Lees meer >>

Vervolg

Luka: Mijn eigen ervaringen en hun verhalen laten zien wat voor impact een hersenaandoening heeft op je leven, hoeveel onbegrip er is en hoe moeilijk het is om in de maatschappij dan toch je weg te vinden. En ook hoe graag we nu juist dát zo graag willen: meedoen, ondanks beperkingen, én erkenning, ook al kun je niets ‘zien’.

Ik ben al drie jaar compleet uit de running door die val met de fiets. Ik heb in mijn eerste jaar geprobeerd te re-integreren, maar ben toen uitgevallen met een burn-out, doordat ik compleet overvraagd werd. Mijn leven is letterlijk compleet op zijn kop gezet. Waar ik vroeger altijd van hot naar her rende, overal energie voor had en enthousiast aan van alles mee wilde doen, is dat nu totaal anders. Niet omdat ik het niet meer wíl, juist wél, maar omdat het gewoon echt niet meer kan. 

Mijn leven is niet meer dat van een ‘gewone’ 29-jarige, en dat is soms (ook mentaal!) ontzettend zwaar, zeker als je weer eens met je neus op de feiten wordt gedrukt dat al je vrienden alles wel ‘gewoon’ kunnen doen. Langzaamaan krijgt mijn leven weer vorm. Dankzij de Class van de Hersenstichting heb ik leeftijdsgenoten ontmoet met dezelfde problemen, heb ik gezien wat er allemaal nog wél mogelijk is en begin ik weer te geloven in een toekomst waarin mijn leven ook weer gewoon leuk is.

Ik collecteer voor de Hersenstichting, omdat ik vind dat er meer aandacht moet komen voor hersenaandoeningen. Niet alleen NAH, maar alle vormen van hersenaandoeningen zoals psychische klachten en migraine. Meer aandacht en erkenning, zorgt voor meer begrip, óók in werk gerelateerde situaties. Daarnaast hoop ik natuurlijk gewoon dat het geld bijdraagt aan structurele oplossingen en dat er meer trajecten zoals de Class komen om iedereen op weg te helpen naar een fijne toekomst vol mogelijkheden!

Voor wie of waarom collecteer jij tijdens de Hersenstichting collecteweek van 31 januari tot en met 5 februari 2022? Maak HIER een online collectebus aan