Het was een turbulent jaar, 2021, waarin veel en tegelijkertijd weinig gebeurd is. Mensen zijn in de coronaperiode blij dat ze een baan hebben, maar denken daarnaast toch goed na over hun baan. Hoe de banenmarkt weer aantrekt, zie je dit op alle vacaturewebsites, maar ook in de steden. Vacatures Breda, vacatures in Tilburg of vacatures in de Tweede Kamer; in heel Nederland zijn bedrijven weer hard op zoek naar werknemers. In de recruitment zijn er ook verschillende trends gaande, die belangrijk zijn voor de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt in 2022. In dit artikel doorlopen we de belangrijkste punten, lees meer >>

Opslag of meer secundaire arbeidsvoorwaarden

Gezien de financiële crisis die de coronaperiode met zich meebrengt, kijken bedrijven naar andere mogelijkheden om hun werknemers een prettige werkomgeving te bieden. Een opslag is in deze periode voor veel bedrijven niet haalbaar. Daarom zetten zij dit om in secundaire voorwaarden. Je kunt hierbij denken aan een thuiswerkvergoeding, een sportschool abonnement of zelfs een elektrische fiets. Of alle werknemers met deze ontwikkelingen bij zijn, is een andere vraag.

Hybride manier van werken de nieuwe standaard

Veel mensen zijn blij dat ze weer naar kantoor kunnen. Helaas kan dit nog niet massaal. Daarom is een fijne thuiswerkomgeving erg belangrijk. Mensen zijn in de coronaperiode gewend geraakt aan het thuiswerken en willen dit ook graag blijven doen. Deze flexibiliteit is voor veel werknemers een nieuwe eis geworden bij het vacatures zoeken.

Hard of soft skills?

De digitalisering is een belangrijke factor waardoor werkgevers op zoek zijn naar nieuwe competenties. Die ‘nieuwe’ competenties zijn natuurlijk helemaal niet nieuw, maar tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om je soft skills ook goed te ontwikkelen. Om in de toekomst als werknemer succesvol te blijven, wordt er van je verwacht dat je een goed aanpassingsvermogen hebt. Daarnaast zijn planning of organisatorische vaardigheden, creatief denken en veerkracht tonen belangrijker dan ooit. De coronapandemie heeft een negatief effect gehad op de ontwikkeling van deze vaardigheden en dat merken werkgevers ook.

Communicatie is key

Het werken op afstand wordt voor veel bedrijven steeds meer een standaard. Daarom is goede communicatie belangrijker dan ooit. Bedrijven zetten daarom vol in op het verbeteren van communicatiemiddelen en -structuren. Maar ook aan de samenwerking binnenteams wordt hard gewerkt. Mensen willen onderdeel zijn van een team en het werken op afstand zorgt er soms voor dat ze dit gevoel niet meer ervaren.