Middelharnis - Momenteel onderzoekt gemeente Goeree-Overflakkee, in samenwerking met de lokale kinderopvangorganisaties, hoe ouders en verzorgers met kinderen in de peuterleeftijd (2-4 jaar) denken over peuteropvang op Goeree-Overflakkee. Door interviews af te nemen wil de gemeente tot een sterk onderzoek komen. Lees hieronder waarom gemeente Goeree-Overflakkee een onderzoek doet >>

Waarom een onderzoek?

Gemeente Goeree-Overflakkee vindt peuteropvang belangrijk. Deze opvangvorm helpt bij de ontwikkeling van kinderen en zorgt voor een vlotte start op de basisschool. Daarnaast kunnen mogelijke ontwikkelingsachterstanden bij kinderen gesignaleerd én aangepakt worden. Er zijn nog redelijk wat ouders en verzorgers op Goeree-Overflakkee die hun peuter(s) niet naar een peuteropvangvoorziening brengen. De gemeente wil aan de hand van de onderzoeksresultaten beter begrijpen waarom dit zo is.

Interview

Gemeente Goeree-Overflakkee verzamelt informatie vanuit verschillende invalshoeken. Daarom zoeken we ouders en verzorgers die ervoor kiezen, of hebben gekozen, om hun kind niet naar de peuteropvang te laten gaan. Bij hen wordt een een-op-een diepte-interview over dit onderwerp afgenomen (zeer waarschijnlijk online). Hiermee kunnen we de overweging - om niet voor peuteropvang te kiezen - beter in kaart brengen. Het gesprek vindt plaats met een door de gemeente ingehuurde, ervaren interviewer. De resultaten van de interviews worden gebruikt in het vervolg van het onderzoek.

Aanmelden

Voldoet u als ouder/verzorger aan bovenstaande omschrijving en wilt u uw medewerking verlenen aan een diepte-interview? Meldt u zich dan aan via het mailadres onderzoek@scoo.nu (Service Centrum Opvang en Onderwijs (SCOO)). Geef hierbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres en eventuele overige opmerkingen door. Er wordt dan op korte termijn contact met hen opgenomen. Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk met de persoonsgegevens om. Deelnemers ontvangen een Bol.com-cadeaukaart ter waarde van € 25,- als dank voor hun tijd en aandacht.