Goeree-Overflakkee - Op de redactie van Koole Media Service kwam een ingezonden verslag van Oud en Nieuw op Goeree-Overflakkee binnen. Het gaat voornamelijk om de oostkant van het eiland. Er zaten ook twee foto's bij, we delen het hieronder. Ingezonden: "In alle dorpen is dit jaar de brandweer uitgerukt op het eiland. Vooral de brandweer van Middelharnis, Sommelsdijk, Ooltgensplaat en Oude-Tonge hadden het er druk mee. In Achthuizen werd een aanhanger gevuld met zo'n 75 banden in brand gestoken...." Lees hieronder meer.

Vervolg

Ooltgensplaat - "In Ooltgensplaat werden er vreugdevuren gemaakt rond de COOP supermarkt en bij OFB werden banden en pallets op het vuur gegooid en werden de diamant koppalen rond de COOP uit de grond getrokken en op het vuur gegooid. Er werden ook veel prullenbakken en verkeersborden opgeblazen en een post NL brievenbus moest het ontgelden. Er ging zelfs een speeltuin in brand."

Oude-Tonge - "In Oude-Tonge werden vreugdevuren aangestoken aan de Eisenhowerlaan. Er werden veel banden en pallets in brand gestoken. Dit ging heel de avond en nacht door en ook in dit dorp is verschillende keren de brandweer geweest. Ook in Oude-Tonge werden prullenbakken en verkeersborden vernield, maar wel in veel mindere maten dan in Ooltgensplaat. Verder werden er in Oude-Tonge meerdere vreugdevuren gemaakt door het dorp, maar waren niet zo groot als die in de Eisenhowerlaan."

Achthuizen - "In Achthuizen, Ooltgensplaat en Oude-Tonge heeft de ME zich even laten zien, maar niet ingegrepen.

Middelharnis/Sommelsdijk - "In Middelharnis en Sommelsdijk waren er heel veel kleine brandjes. Maar in Sommelsdijk bij de Dorpsweg werd een groot vreugdevuur gestookt met banden en pallets erop."

Dirksland - "In Dirksland vloog er een auto in brand."

Foto 1 prullenbak opgeblazen Oude-Tonge.

Foto 2 vreugdevuur Eisenhowerlaan Oude-Tonge.