7 december 2021, Dirksland - Afgelopen donderdag 2 december was de Stichting Vrienden van Carmen op bezoek in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Ze werden vergezeld door maar liefst 150 knuffels, een schenking voor de patiënten van de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Inmiddels is dit een traditie geworden, want het was de zevende keer dat de stichting knuffels heeft geschonken voor dit prachtige doel! Lees hieronder meer.

Vervolg

Voorzitter van de stichting Vrienden van Carmen, Daaf Kievit: “Om het gedachtengoed van onze Carmen in ere te houden, brengen we ieder jaar knuffels naar de kinderafdeling van het ziekenhuis. Een lach op het gezicht van een kind was enorm belangrijk voor Carmen! Dit jaar hebben we onze eigen ‘vriendjes van Carmen’ knuffels laten maken. Ook de kinderafdeling van het brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft dit jaar 25 knuffels van ons ontvangen. Een vriendje voor kinderen in moeilijke tijden, vooral tijdens het verblijf in een ziekenhuis zo rond de feestdagen. We willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, enorm bedanken namens de Stichting Vrienden van Carmen.”

“Voor kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis is het vriendje van Carmen echt een steuntje in de rug”, aldus pedagogisch medewerker van het ziekenhuis, Ilonka Verschoor. “Het vriendje biedt troost en veiligheid bij een vervelende momenten en draagt bij aan een positieve ziekenhuiservaring. We zijn erg dankbaar voor deze mooie beertjes, ze zullen heel goed terechtkomen!”

Over de stichting

De stichting Vrienden van Carmen is opgericht door Daaf Kievit, de vader van Carmen Kievit. Zij overleed in 2015 op 25-jarige leeftijd aan een hersentumor. Om geld in te zamelen voor onder andere de stichting Stop Hersentumoren startte hij in 2014 een wielrennersteam. Het team, bestaande uit 25 wielrenners, bundelt de krachten voor het goede doel. Voor meer informatie en het bestellen van zo’n leuke knuffel kijkt u op de website www.vriendenvancarmen.nl.

Foto: Secretaris van de stichting, Bart Meijer (li) en tante van Carmen, Ina de Jong (re) overhandigen de knuffels aan patiënt Aron met zijn moeder en aan kinderarts Bax.