25 oktober 2021, Ouddorp - RTV Slogo heeft een vaste 2-wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items voor de weekprogrammering leest u hieronder. U ziet programma's zoals 'Streekdocumentaire', ''t Eiland Actueel' en 'Blik op Goeree-Overflakkee', met Flakkeese bewoners zoals deze keer kunstenaar Vince Trommel uit Den Bommel. Lees meer >>>

Programmering week 43 en 44:

  • Streekdocumentaire – Kunstenaar Vince Trommel: Houtsneden worden niet meer zoveel gemaakt, maar de 32-jarige Vince Trommel uit Den Bommel verstaat zijn vak! In samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee maakt hij prachtige houtsneden van de dorpen op Goeree-Overflakkee. "Kunstenaar Vince is weken lang bezig geweest om in het hout de dorpskerk en de molen van Nieuwe-Tonge uit te gutsen en te snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld! Fouten maken is niet mogelijk, want bij één kleine fout, moet hij helemaal opnieuw beginnen...." Al eerder maakte hij voor de museumwinkel van het Streekmuseum een reproductie van het Laantje van Middelharnis, de kerk en molen van Den Bommel, de watertoren van Zuidzijde, de polderkamer, kerk en molen van Stad aan ’t Haringvliet en nu dan ook de kerk en molen van Nieuwe-Tonge. VideoVoorne ging samen met RTV Slogo bij hem langs.
  • ’t Eiland Actueel – Hoe controleren sportclubs op coronatoegangsbewijzen?: Dankzij coronatoegangsbewijzen kunnen we weer veilig met grote groepen mensen bijeen komen, bijvoorbeeld in de sportkantine. Het controleren daarop is soms nog even wennen. De mensen van SV Kampong, VV Foreholte en VV Dovo vertellen hoe zij dat aanpakken.
  • Streekdocumentaire – De Levende Delta – deel 3: Ruim twee jaar deed filmmaker Ronald Faber erover om de wondere onderwaterwereld in Zeeland in beeld te brengen. Het resultaat mag er zijn: natuurfilm ‘De Levende Delta – Zeeland onder water’ is een ode aan dit uniek stukje natuur. Hij toont hoe rijk én kwetsbaar de onderwaternatuur in de Zeeuwse Delta is.
  • ’t Eiland Actueel – Waterschap klaar voor het stormseizoen: Beschermen tegen hoogwater betekent zorgen voor sterke dijken en duinen, maar ook: regelmatig controleren of alles nog goed werkt. Zodra de ‘r’ in de maand komt, testen we maandelijks alle keersluizen in de primaire waterkeringen. Ook controleren we vóór het stormseizoen honderden kleppen, schuiven, deuren, schotten en meer die door een waterkering gaan. Collega Alex vertelt wat we doen om ons voor te bereiden op het stormseizoen van de herfst en de winter.
  • Streekhistorie: - Landbouw, verleden en heden – deel 2: In deze historisch serie kijken we terug naar de landbouw in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert, want de afgelopen eeuw is een kleinschalige ambachtelijke landbouw grotendeels omgezet in een grootschalige industriële landbouw. Dit heeft grote veranderingen in het agrarische gebied veroorzaakt.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 76: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo