29 september 2021, Den Bommel - Basisschool Het Kompas in Den Bommel ontving op maandag 27 september voor de derde keer het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel. De school heeft de afgelopen drie jaar laten zien dat de verkeersveiligheid van de leerlingen hoog in het vaandel staat. Lees hieronder meer.

Juryrapport

Bij de toekenning van het label noemde de jury het feit dat de school veel praktische verkeerslessen aan alle leerlingen aanbiedt. Ook de deelname aan de netwerkbijeenkomsten die door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Goeree-Overflakkee worden georganiseerd, beoordeelde de jury als positief. Doordat leerlingen niet alleen uit Den Bommel zelf komen, komen helaas niet alle leerlingen altijd lopend of op de fiets naar school. Gezien de inzet van de school heeft de jury besloten de school op alle drie de aandachtsgebieden te belonen met een 10!

Uitreiking

Wethouder Peter Feller is trots dat elf scholen op Goeree-Overflakkee in het bezit zijn van het Verkeersveiligheidslabel. Hiermee tonen de scholen aan de verkeersveiligheid van hun leerlingen belangrijk te vinden. Met name de samenwerking met ouders juicht de wethouder van harte toe, hun bijdrage in de verkeersveiligheid rondom school en de verkeersopvoeding van hun kinderen is immers van onschatbare waarde.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee