Goeree-Overflakkee - In de bibliotheekvestiging van Bibliotheek Zuid Hollandse Delta in Middelharnis kun je vanaf 29 september 2021 een expositie bekijken waarin het leven met dementie in beeld wordt gebracht en daarnaast is de hartverwarmende film Kapsalon Romy te zien, dit in samenwerking met Alzheimer Nederland. Lees hieronder meer.

Bekijk de expositie ‘Mijn leven met dementie in beeld’

Verdwalen op de fiets of genieten van bezoek van kleinkinderen. Juist dit soort dagelijkse activiteiten krijgen een andere betekenis als je hoofd niet meer werkt zoals je gewend was. In deze expositie brengt een fotograaf van de Fotoclub Culemborg dit op een mooie, integere manier in beeld met een serie portretten. De fotoportretten bestaan uit een reeks van 12 panelen. Een 13e paneel geeft tekst en uitleg over de foto’s en het ontstaan ervan. Deze expositie is gratis te bekijken van 29 september tot 2 oktober in Bibliotheek Middelharnis.

Film Kapsalon Romy

In samenwerking met Alzheimer Nederland draait op vrijdag 1 oktober de hartverwarmende film Kapsalon Romy van Tamara Bos. Met Beppie Melissen, Noortje Herlaar en Vita Heijmen. De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt. De film is om 19.00 uur te zien in Bibliotheek Middelharnis. Toegang van een kaartje voor de film is €5,-. Aanmelden kan in de bibliotheek of via bzhd.nl.