Ouddorp - Op 28 september 2021 om 13:00 uur zal op de vaste locatie De overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp, Emmy Lingen (geestelijk verzorger bij Centrum voor levensvragen ZHE) een lezing geven. Tijdens deze bijeenkomst zal zij onderwerpen aan roeren waar je wellicht niet zo makkelijk over praat. Maar die wel belangrijk wanneer je kanker hebt of jouw naaste. Want de ziekte zet levens danig op zijn kop. Lichamelijk, sociaal, psychisch en geestelijk. Zoals Emmy zegt: "..de trage vragen die je kunt hebben wanneer je leven weer een beetje in een rustiger vaarwater komt". Lees hieronder verder.

Vervolg

Emmy Lingen: "..de trage vragen die je kunt hebben wanneer je leven weer een beetje in een rustiger vaarwater komt. Waar haal ik de kracht vandaan om door te gaan? Wat geeft mijn leven zin, wat maakt het (nog) waardevol en hoe houd ik het vol?" Klip en klare antwoorden zullen hierop die middag tijdens de bijeenkomst niet komen. Wel hoopt Emmy op deze middag van ontmoeting en bemoediging daarover door te praten.

Inloophuis de Boei

Inloophuis de Boei is iedere tweede en vierde dinsdag van de maand geopend. "Even op een rustige plek zijn.. weg van gesprekken met artsen en oncologie verpleegkundigen, van de chemo en de bestralingen..." -deelnemer.

Lotgenoten ontmoeten en met hen praten, luisteren of eens even helemaal niets zeggen en alleen maar genieten van het kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. "Dit kan allemaal. Bij de Boei is er begrip voor u, in de situatie waarin u zich bevindt. Niets hoeft of moet. Vanaf 10 uur staan wij voor u klaar, mocht u willen blijven om de lezing en het gesprek bij te wonen dan raden wij u aan om zelf uw lunch mee te nemen."

Chauffeursdienst

"Mocht het niet mogelijk zijn om zelf naar de Overkant te komen, dan kunt u gebruik maken van de chauffeursdienst van de Boei" U kunt even bellen naar tel. 06 1972 1167 of mailen naar: info@deboeigo.nl

Agenda

Op 12 oktober 2021 zal er een lezing gegeven worden door: Marieke Breunesse, van Borstkankervereniging Nederland.