13 september 2021, Middelharnis - Gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 60 jaar en ouder uit voor een opfriscursus rijvaardigheid. "Deze wordt door Veilig Verkeer Nederland gegeven op dinsdag 12 oktober (Stellendam) en op donderdag 28 oktober (Sommelsdijk). Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker, daarom de opfriscursus rijvaardigheid." Lees hieronder verder.

Vervolg

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe verkeersregels, maar ook door vermindering van gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Om senioren veilig aan het verkeer te laten deelnemen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus rijvaardigheid.

Op dinsdag 12 oktober vindt de cursus plaats in ’t Haegse Huus (Haagsestraat 4A) in Stellendam en op donderdag 28 oktober in De Staver (Olympiaweg 32) in Sommelsdijk. U kunt zich aanmelden voor de ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur of voor de middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur.

Wat houdt de opfriscursus in?

De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een ogen- en reactietest af. Verder is er de mogelijkheid om met een speciaal opgeleide begeleider een rijvaardigheidsrit te maken in uw eigen auto of brommobiel. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Iedere belangstellende, ouder dan 60 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woont op Goeree-Overflakkee.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen?

Dan kunt u terecht bij mevrouw L. de Jong van VVN via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch via 0184 – 68 53 17. Aanmelden kan tot 4 oktober. Als u belt en u krijgt geen gehoor, kunt u een boodschap achterlaten. Na de aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Gezien de verwachte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft.

Hoeveel kost het?

De eigen bijdrage is €15,-. Deze kosten kunt u aan het begin van de cursus betalen. Het grootste deel van de kosten, circa €50,- per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.