Goeree-Overflakkee - Gemeente Goeree-Overflakkee nodigt (toekomstige) scootmobielgebruikers van 60 jaar en ouder uit voor een gratis rijvaardigheidstraining. Dit kan op woensdag 15 september 2021. De training vindt plaats in De Staver in Sommelsdijk (Olympiaweg 32), van 10:00 uur tot 15:00 uur. Lees hieronder verder.

Vervolg
In de middag is er een leverancier van scootmobielen aanwezig die ter plekke kleine ongemakken aan uw scootmobiel kan verhelpen. Ook kunt u een proefmodel scootmobiel uitproberen. Tijdens de training wordt voor koffie/thee en een lunch gezorgd.

Theorie en praktijk

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat gebruikers van een scootmobiel op de rijbaan én op het trottoir mogen rijden. Verder is er een vaardigheidstest en kunt u een praktijkroute rijden.

Waarom een scootmobieltraining?

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor deze weggebruikers is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Om de verkeerskennis en de rijvaardigheid op te frissen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) deze gratis scootmobieltraining.

Heeft u interesse?

Meldt u zich dan aan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via telefoonnummer 0184 - 68 53 17 of e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl. Na de aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.