7 juli 2021, Middelharnis/Sommelsdijk - De jaarlijkse huis-aan-huis collecte van het Nationaal Epilepsiefonds, gehouden in de week van 6 tot en 12 juni, heeft in Middelharnis en Sommelsdijk het mooie bedrag opgeleverd van €2.000.43. "Dit is een bijzondere prestatie, gezien het feit dat de collecte op het laatste moment uit de grond moest worden gestampt." Lees hieronder verder.

Vervolg

Vanwege de Covid-19 versoepelingen van het Rijk was pas vrij laat duidelijk dat de jaarlijkse huis-aan-huis collecte van het Nationaal Epilepsiefonds dit jaar gewoon door kon gaan zoals gepland. Dit stelde de coördinatoren wel voor een haastklus. Diverse vaste collectanten van de afgelopen jaren bleken niet beschikbaar of zagen het zo kort na de ‘lockdown’ nog niet zitten. Via een oproep in de media werd gelukkig een aantal nieuwe enthousiastelingen gevonden, zodat toch nog een mooi bedrag kon worden opgehaald.

Anders dan in andere jaren kon na het tellen van de opbrengst en uitsplitsing per bus geen ‘beste collectant’ worden aangewezen, omdat dankzij een QR-code op de collectebus ook telefonisch geld kon worden overgemaakt. De collectanten hadden hierdoor een oplossing voor degenen die geen contant geld in huis hadden. Een mogelijkheid waarvan gelukkig velen gebruik maakten.
De lokale collecte van het Epilepsiefonds mocht zich weer verheugen in de medewerking van enkele plaatselijke ondernemers die via sponsoring ‘in natura’ meededen. Hierdoor konden de coördinatoren na afloop van de collecteweek alle collectanten een aardigheidje brengen. Een heerlijke taart, vers van de bakker, zou normaal gesproken wellicht naar de ‘beste collectant’ zijn gegaan, maar kwam nu via loting terecht op Park Nieuw Zeeland. Nieuwe collectant Patrick van der Wal mocht de lekkernij oppeuzelen met familie en vrienden. Overigens behoorde hij sowieso tot de succesvolste collectanten, want in zijn ‘uppie’ haalde hij al €208,08 op voor de aanpak van epilepsie.

Van de nieuwe collectanten hebben er diverse al aangegeven volgend jaar weer te willen meelopen, of zij gaan op zoek in hun vrienden- of familiekring. Ook Patrick van der Wal zegde dat toe. “Misschien vraag ik een van mijn buren wel om samen met mij Park Nieuw Zeeland te lopen en neem ik er zelf een wijk in het dorp bij”. Een mooi voornemen en met recht. Het gaat tenslotte om de 200.000 mensen in Nederland met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen. Soms helpen medicijnen, maar niet altijd. Daar wil het Epilepsiefonds verandering in brengen door wetenschappelijk onderzoek te steunen. De jaarlijkse collecteweek is daarbij ontzettend belangrijk.

Het zou bijzonder fijn zijn als u volgend jaar ook met de collectebus langs de deuren wilt. In Middelharnis/Sommelsdijk wordt de actie gecoördineerd door Marco Bergen en Edwin Wendt. U kunt hen benaderen als u wilt meehelpen. Stuur een email naar of marco.bergen@ziggo.nl of edwinwendt@hotmail.com Bellen kan ook: 06-11592128 of 06-46179897.

Het Epilepsiefonds zet zich al ruim 120 jaar in voor mensen met epilepsie. Het fonds wil ervoor zorgen dat epilepsie een behandelbare aandoening wordt waar mensen zo min mogelijk last van hebben. Dankzij de landelijke collecte heeft het Epilepsiefonds onderzoek naar epilepsiechirurgie kunnen financieren. Hierdoor zijn artsen in staat jaarlijks 100 mensen aan hun epilepsie te opereren.

Foto

Op de foto ziet u Collectant Patrick van der Wal (rechts) met coordinator Marco Bergen van het Epilepsiefonds.