Goeree-Overflakkee - Pieterburen meldde eens: "De twee zeehondenpups hadden nog bij hun moeder kunnen zijn, als ze de rust en ruimte hadden gekregen die ze nodig hebben. Helaas trokken ze teveel aandacht van mensen die met hen op de foto wilden... moeder kwam niet meer in de buurt en de pups moesten worden opgevangen." Wat moet je eigenlijk doen als je een zeehondenmoeder met een pup aantreft? En wat moet je doen als je een haai aantreft op het strand van Ouddorp? Want ook die zien we steeds meer op de stranden van Goeree-Overflakkee. Lees hieronder meer.

Vervolg

Zeezoogdieren Kop van Goeree: "Hoe lief en schattig zeehonden er ook uitzien, het zijn en blijven de grootste roofdieren van Nederland. Door een pup te aaien komt het moederdier vaak niet meer bij haar jong terug, met gevolg dat het jong verhongerd of zelfs dood kan gaan. Hou daarom ruim afstand van het dier. Houd honden uit de buurt én aan de lijn op het strand. Ook als u een haai vindt op het strand, dan zijn we blij met een telefoontje en evt. de gemaakte foto's van het dier."

Vindt u een pup of haai op strand, houd afstand, raak het (dode) dier niet aan en bel ons gelijk. Dan kunnen wij komen en overleggen met de opvangcentra of andere partners. Niet ieder dier heeft direct hulp nodig, dus onthoud: Zeehond op strand; houd u (en uw hond) op veilige afstand!"

Bel Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree/ RTZ Kop van Goeree, dierenambulance via tel. 06 5025 6086 als u een dier vindt of doe een bericht via de Facebookpagina.