Middelharnis - Veiligheid in het werk voorop! Dat is wat bij alle 8 beroepsprofielen op RGO vmbo een belangrijk aandachtspunt is. Op de nieuwe Beroepscampus in Middelharnis worden leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het mbo opgeleid tot goede vakmensen. Het veiligheidsaspect is ook in de opleiding een van de belangrijke zaken die leerlingen van hun docenten op school én in hun stages meekrijgen. Lees hieronder meer.

Bij het profiel Bouwen, Wonen & Interieur is momenteel het onderdeel steigers op- én afbouwen aan de orde. De leerlingen leren dat ze vanaf 2,5 meter hoogte vastgelijnd moeten zijn aan de steiger. Sterk in steigerwerk Derdejaars leerling Raymon van Herwijnen (RGO vmbo) werkt al 1,5 jaar bij DAW Service, een steigerbouwbedrijf op het eiland. Eigenaar Daan van Antwerpen van DAW Service weet als geen ander hoe belangrijk valbeveiliging in het dagelijkse werk is en reageerde dan ook spontaan toen hij hoorde dat de school hieraan behoefte had in de opleiding voor haar leerlingen. DAW sponsorde 2 sets valbeveiliging, een doos handschoenen, gele hesjes en steigerkaarten. Als dank heeft de RGO een cadeau laten maken door de leerlingen van BWI en HBR en dit aan directeur Daan van Antwerpen overhandigd: een zelfgemaakte gereedschapskist met graveringen en een flesje lekkere wijn met verschillende kaasjes.

De Beroepscampus is erg blij met de groeiende samenwerking met ondernemers in de regio. Bedrijven die de samenwerking met het onderwijs zoeken zijn dan ook van harte welkom contact op te nemen met De Beroepscampus