27 mei 2021, Middelharnis – Vanwege de Covid-19 versoepelingen van het Rijk was pas vrij laat duidelijk dat de jaarlijkse huis-aan-huis collecte van het Nationaal Epilepsiefonds dit jaar gewoon door kan gaan zoals gepland, in de periode van 6 tot en met 12 juni as. Dit stelde coördinatoren Marco Bergen en Edwin Wendt wel voor een haastklus. De vraag is dan ook: "Wie wil ons goede doel een handje toesteken?" Lees hieronder meer.

Vervolg

Langs hoeveel straten of hoeveel huizen een collectant met de collectebus gaat, bepaalt hij of zij volledig zelf. Al heeft u in die week maar een uurtje beschikbaar, de coördinatoren zijn blij met uw hulp. En niet alleen zij. Het gaat tenslotte om de 200.000 mensen in Nederland met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen. Soms helpen medicijnen, maar niet altijd. Daar wil het Epilepsiefonds verandering in brengen door wetenschappelijk onderzoek te steunen. De jaarlijkse collecteweek is daarbij ontzettend belangrijk.

Coördinatie Middelharnis

In Middelharnis wordt de actie gecoördineerd door Marco Bergen en Edwin Wendt. U kunt hen benaderen als u wilt meehelpen. Stuur een email naar of marco.bergen@ziggo.nl of edwinwendt@hotmail.com. Bellen kan ook: 06-11592128 of 06-46179897.

Epilepsiefonds

Het Epilepsiefonds zet zich al ruim 120 jaar in voor mensen met epilepsie. Het fonds wil ervoor zorgen dat epilepsie een behandelbare aandoening wordt waar mensen zo min mogelijk last van hebben. Dankzij de landelijke collecte heeft het Epilepsiefonds onderzoek naar epilepsiechirurgie kunnen financieren. Hierdoor zijn artsen in staat jaarlijks 100 mensen aan hun epilepsie te opereren.