26 mei 2021, Ouddorp - Zaterdag 22 mei vond de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival plaats in Rotterdam. De nummers van de 26 kandidaten werden tijdens het internationale spektakel ingeleid door zogenaamde ‘postcards’ van Nederland; filmpjes opgenomen op de mooiste locaties van Nederland. Goeree-Overflakkee was ook als hotspot geselecteerd met de fraaie vuurtoren van Ouddorp. Lees hieronder meer.

Vervolg

Eilandmarketing Goeree-Overflakkee deed vorig jaar een gooi naar de beschikbare locaties bij het Eurovisiesongfestival en had geluk. Van de 750 inzendingen werd Ouddorp gekozen als decor voor één van de 26 filmpjes. De 52 meter hoge vuurtoren Westhoofd viel bijzonder in de smaak bij de tv-makers. Door zowel de uitstraling, kleur als de prachtige natuurlijke omgeving waarin de vuurtoren staat.

Op zaterdag 9 januari vonden de tv-opnames plaats. Het was nog even spannend of het qua voorbereidingen allemaal ging lukken, maar door de medewerking van de gemeente, Rijkswaterstaat, natuurpartijen én vuurtorenwachter Ernst kon Eilandmarketing de programmamakers van IDTV – makers van onder andere ‘Wie is de Mol’ – groen licht geven voor de opnames. Opnames die 12 uur in beslag namen.

Centraal bij de filmpjes stond een ‘tiny house’ dat op de 26 locaties werd neergezet, gestyled en gefilmd. Het resultaat mocht er zijn. Niet minder dan 180 miljoen mensen over de hele wereld zagen de vuurtoren van Ouddorp als decor voor de Nederlandse inzending.