24 april 2021, Regio -Zuid-Hollandse Delta: Samen voor een krachtige regio- De zes gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne bundelen de krachten op vier belangrijke thema’s in de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta. Zij delen: "In onze eerste nieuwsbrief maakt u kennis met onze programmamanagers voor de thema's Agrifood, Duurzaamheid, Landschap & toerisme en Onderwijs & arbeidsmarkt..." Lees hieronder meer.

Vervolg

Nieuwsbrief - Nieuws, ontwikkelingen en updates uit de projecten van de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta;

"Samen staan we sterker en door over gemeentegrenzen heen te kijken, is er veel meer mogelijk. Onze regio bruist van de innovatieve ondernemers en initiatieven. Daarom willen we samen met ondernemers, overheid en onderwijs de schouders onder deze opgaven zetten en slim samenwerken. Benieuwd hoe we dat doen? Bekijk ook onze website en we laten u graag zien hoe we als regio samen aan de slag gaan."

Maak kennis met JURJEN VERHAGE Deelprogrammaleider Agrifood

Van de programmalijn Agrifood is Jurjen Verhage vanuit gemeente Hoeksche Waard deelprogrammaleider. Jurjen is zich ervan bewust dat de overheid werkt voor inwoners en ondernemers. Daarom zoekt hij actief de samenwerking op met agrariërs, onderwijsorganisaties en andere partners in de voedselketen. “De opgaven en kansen die we voor de Agrifoodsector zien, laten zich niet beteugelen door gemeentegrenzen. Door regionale samenwerking zijn we meer dan de som der delen en kunnen we echt massa maken in de uitvoering.” Lees het volledige interview HIER.

Maak kennis met ERIK ROELAND Programmamanager Duurzaamheid

Ook Duurzaamheid is een programmalijn binnen de Regio Deal Zuid-Holland. Erik Roeland, werkzaam bij de gemeente Goeree-Overflakkee, is hiervan programmamanager. Van harte zet hij zich in voor duurzaamheid en voor een leefbare wereld. “Om via duurzame ontwikkeling te voorzien in de behoeften van de huidige en de toekomstige generatie.” Erik legt graag connecties tussen partijen. “Ik vind het dan ook mooi om als verbinder te mogen samenwerken met de betrokken gemeenten aan de duurzaamheidsopgave die op onze schouders ligt.” Lees het volledige interview HIER.

Maak kennis met LOEK BAL & MIRANDA ROEST Programmamanagers Landschap & Toerisme

Loek Bal en Miranda Roest zijn samen programmamanager van de programmalijn Landschap en Toerisme. Als secretaris van Recreatieschap Voorne-Putten is Loek hier helemaal op z’n plaats. Hetzelfde geldt voor Miranda, die bij de gemeente Hellevoetsluis zich richt op regionale en strategische vraagstukken op het gebied van landschap en toerisme. Ze zijn creatief, werken heel pragmatisch en doelgericht, houden graag de vaart erin, onderzoeken dingen goed, weten anderen te enthousiasmeren en ze leggen graag verbindingen. Loek en Miranda weten dat je deze opdracht alleen in gezamenlijkheid succesvol uitvoert. “Dan ontwikkel je meer kracht en word je robuuster.” Lees het volledige interview HIER.

Maak kennis met CELESTE KAMP EN HENK DE BRUIJN Programmamanager Onderwijs en Arbeidsmarkt

Voor Onderwijs en Arbeidsmarkt is Celeste Kamp programmamanager. Een functie die ze met passie vervult, sinds kort daarbij geassisteerd door Henk de Bruijn. Beide beschikken ze over eigenschappen die onmisbaar zijn bij hun werk voor de Regio Deal. Celeste is sterk in verbindingen leggen, out-of-the-box denken én doorpakken. Henk is de man van strategisch denken en de grenzen opzoeken. “Door de krachten te bundelen, over je eigen grenzen heen te denken en het onderwijs te ontschotten, versterk je wat er al is.” Lees het volledige interview HIER.