Landelijk - Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening, dat zijn dus 4 miljoen Nederlanders. Mensen met een hersenaandoening hebben vaak, naast de zichtbare gevolgen ook last van onzichtbare gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, overprikkeling of veranderingen in je denken, je emoties en je gedrag. Dit zijn vaak ingrijpende gevolgen die ook leiden tot veel onbegrip uit de omgeving, omdat je ze simpelweg niet kunt zien. "Om meer begrip en bewustwording te creëren voor de mensen met deze onzichtbare gevolgen, willen we samen met jou hét nieuwe symbool kiezen", aldus de Hersenstichting. Lees hieronder verder, stemmen kan nog tot zondagavond 18 april 2021.

Vervolg

Op het platform Battle of Concepts hebben 400 mensen hun ideeën en concepten voor een symbool ingediend.
Uit al deze inzendingen hebben wij, samen met onze Adviesraad van Ervaringsdeskundigen, een top-5 gekozen.
Bekijk hier de 5 concepten en stem nu op jouw favoriete symbool!

In 1 minuut heb je gestemd, makkelijk en snel!
Stemmen kan tot en met zondag 18 april 23.59 uur.

Stem nu

Waarom een symbool voor onzichtbare gevolgen?

Onzichtbare gevolgen zorgen bij veel mensen voor een dagelijkse strijd die het leven belemmert, terwijl niemand dit aan je kan zien. Men ervaart dan ook vaak onbegrip uit de omgeving: “Ach, ga je nu al naar huis?”, “Ik ben ook weleens moe, kom op.” of “Je moet ermee leren leven”.

Het symbool kan zowel door de Hersenstichting als door de mensen met onzichtbare gevolgen zelf ingezet worden. Bijvoorbeeld om de onzichtbare gevolgen van je hersenaandoening bespreekbaar te maken en/of hun steun te tonen.

Het symbool kan breed ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het lieveheersbeestje dat gebruikt wordt als symbool tegen zinloos geweld.