Goeree-Overflakkee - RAD neemt op Goeree-Overflakkee vanaf 1 april 2021 het ophalen van huisvuil over van RENEWI. De huidige groene container voor restafval en de bruine container voor GFT worden vervangen door nieuwe exemplaren voorzien van een adressticker en een chip. Betalen voor het ophalen van je eigen restafvalcontainer start per 1 januari 2022. Het gebruik van een extra container voor restafval kost geld (tarief 2021: €148,00). RAD: "Wij zorgen ervoor dat je voor het inleveren van de oude restafval of GFT container al beschikt over een nieuw exemplaar." Lees hieronder meer.

Wat houdt de omwisselactie in?
De huidige groene container voor restafval en de bruine container voor GFT worden vervangen door nieuwe exemplaren voorzien van een adressticker en een chip. De nieuwe containers, gemaakt van gerecycled materiaal, hebben aan de voorkant een zogenaamd opnameschort. Door middel van dit opname schort kan het inzamelvoertuig de containers eenvoudig automatisch oppakken en de lediging registreren. De bedoeling is dan ook dat deze nieuwe containers met het schort naar de straat toe worden aangeboden. De bestaande blauwe container voor papier blijft staan.

In het kort :

  • Groene restafval container – wordt vervangen door een grijze container met grijs deksel
  • Bruine GFT container – wordt vervangen door een grijze container met een groen deksel
  • Blauwe papier container – wordt niet vervangen

Wat vraagt RAD?
Je ontvangt van ons een brief met informatie over de omwisseling. Bij deze brief ontvang je ook 2 herkenningsstickers. Op deze stickers staan het adres, het soort afval (restafval en GFT) plus de datum van ophalen. Wij vragen om deze stickers op de deksels van de oude restafval en GFT containers te plakken. Deze stickers zijn een geheugensteuntje en een herkenning voor de medewerkers die de omwisseling verzorgen. De op de sticker vermelde datum (de gebruikelijke inzameldag voor restafval of GFT) kun je de oude containers aan de weg zetten. Deze oude containers worden dan opgehaald.

Heb je voor rest- en/of GFT-afval meerdere containers dan kun je op de website een formulier downloaden, uitprinten en op de extra container(s) plakken. Mocht dit niet lukken dan kun je ook het adres en de betreffende datum op een vel papier schrijven en deze op de extra container(s) plakken.

Wat is de planning?
In mei en juni 2021 worden alle restafval en GFT containers van afvalstoffenheffingen betalende huishoudens omgewisseld. Houd de brievenbus en de site van RAD goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Tot slot
In deze fase van het omwisseltraject verstrekt RAD strandaard één container voor restafval en één container voor GFT. Wil je meer containers, dan kun je deze via dit formulier aanvragen.

Let op! Het gebruik van een extra container voor restafval kost geld (tarief 2021: € 148,-).