Goeree-Overflakkee - Iedereen vindt het belangrijk dat de inwoners van Goeree-Overflakkee gezond zijn én blijven. Welzijnsinstellingen, zorgorganisaties en de gemeente zetten daarom in op preventie. Dat is, in eenvoudige taal, voorkomen dat er problemen ontstaan door vooraf of zo vroeg mogelijk bij te sturen of in te grijpen. Om inzicht te geven in wat er allemaal gebeurt op het gebied van preventie is de Preventiegids 2021 gemaakt. Lees hieronder meer.

vervolg

Het is een laagdrempelige manier om hulp of ondersteuning te vinden in de eigen buurt. De gids is bedoeld voor professionals, die samen met een cliënt kunnen kijken wat het aanbod is. Daarnaast is de gids ook handig voor inwoners met een hulpvraag bijvoorbeeld op het gebied van omgaan met geld, gezondheid van lichaam/geest of voeding en bewegen. De meeste in de gids genoemde instrumenten/Het grootste deel van het in de gids genoemde aanbod – bijvoorbeeld trainingen, bijeenkomsten of individuele hulp – zijn/is gratis en er is geen indicatie of verwijzing voor nodig.

Er is veel mogelijk, maar je moet het maar net weten”, aldus wethouder Berend Jan Bruggeman (Sociaal domein). “Deze gids is een eerste stap om het aanbod overzichtelijk te maken. Hopelijk fungeert het als een wegwijzer voor onze inwoners die merken dat ze ergens tegenaan lopen, maar niet goed weten wat ze eraan kunnen doen.

De Preventiegids 2021 is online te vinden via goeree-overflakkee.nl/zorgloket. De papieren gids op A5-formaat ligt onder andere bij de bibliotheek en bij verschillende welzijns- en zorgorganisaties.