[Uiterste inzenddatum is maandag 1 maart 2021] Goeree-Overflakkee - De lokale ChristenUnie daagt alle kinderen van het eiland uit om in de voorjaarsvakantie mee te helpen, om zwerfafval op te ruimen op Goeree-Overflakkee. Met deze actie hoopt de ChristenUnie dat kinderen bewuster omgaan met de natuur en hun omgeving en oog krijgen voor de gevolgen van zwerfafval. "Zwerfafval zorgt voor lelijke rommel in de straat en natuur en is uiteindelijk gevaarlijk voor mens en dier. Daarnaast is het goed en gezond om lekker buiten bezig te zijn, een mooie activiteit voor de voorjaarsvakantie! Doe mee en win een mooie prijs!" Lees hieronder meer.

Zwerfafval-opruimchallenge

Na een geslaagde zwerfafval-opruimchallenge in januari is er nu een speciale kindereditie. Alle kinderen van Goeree-Overflakkee mogen meedoen. Omdat het nu niet handig is om met groepen bij elkaar te komen is het de bedoeling dat kinderen samen met hun ouders/verzorgers zwerfafval op gaan ruimen. Dit kan gewoon in de eigen wijk of in een stuk natuur in de buurt. Lekker op pad met goede handschoenen en een vuilniszak/tas en verzamelen maar!

Meedoen = prijs

Met de challenge zijn ook prijzen te winnen. De kinderen die een foto van hun gevonden zwerfafval sturen naar het mailadres van de ChristenUnie (cugoereeoverflakkee@gmail.com) of plaatsen op de Facebookpagina (ChristenUnie Goeree-Overflakkee) maken kans op de hoofdprijs: een cadeaubon ter waarde van €25 euro van een lokale speelgoed- of boekenwinkel naar keuze. Bij het inzenden van de foto’s moet de naam van de opruimer en de locatie vermeld worden. De foto’s worden allemaal geplaatst op Facebook. De foto’s worden beoordeeld op hoeveelheid afval, creativiteit en aantal likes dat ze krijgen op Facebook. Uiterste inzenddatum is maandag 1 maart. Vrijdag 5 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

Gelukkig is er een groeiend aantal mensen dat helpt om ons eiland schoon te houden. Kijk bijvoorbeeld eens hoeveel mensen zich al aangesloten hebben bij de pagina van Schoon Goeree-Overflakkee (Facebook). Hopelijk doen steeds meer volwassenen en kinderen mee, want: jong geleerd is oud gedaan!